BRANIĆU INTERESE POZORIŠTA: Novica Antić, novi upravnik Ateljea 212, o napadima Tihomira Stanića!
Foto: Ana Paunković

iskren

BRANIĆU INTERESE POZORIŠTA: Novica Antić, novi upravnik Ateljea 212, o napadima Tihomira Stanića!

Pop kultura -

Novica Antić će 26. septembra preuzeti od Branimira Brstine funkciju v. d. direktora Ateljea 212.

Pravnik i prevodilac kaže da nije postavljen preko noći i da ga ne vređaju napadi i reakcija Tihomira Stanića.

- Dugo već radim u sistemu kulture i nikada nisam bio poluga nijedne vlasti, a uvek sam mislio svojom glavom. Tikine reči nisam shvatio kao uvredu. Uvek ću poštovati želje kolektiva u kom se nalazim. Moji prijatelji i poznanici glumci su lepo prihvatili moj dolazak u Atelje. Imam samo radost i želju da pomognem i doprinesem - kaže Antić.

foto: Promo

Trenutno su na repertoaru Ateljea 212 tri predstave u Antićevom prevodu: "Lice" Aleksandra Galina u režiji Jelene Bogavac, "Osećaj brade" Ksenije Dragunske u režiji Mije Knežević i "Pijani" Ivana Viripajeva u režiji Borisa Liješevića, koja je osvojila Sterijinu nagradu za najbolju predstavu 2016. godine.

- Sa Brstinom imam normalan kontakt. Dosta ljudi u Ateljeu 212 me poznaje, ja sam više od 30 godina u kulturi. Mnogo drama koje sam preveo igralo se baš u tom pozorištu. Trudiću se da budem, pre svega, branitelj interesa tog pozorišta. Ja sam zato i prihvatio ovu funkciju, a očekujem da će u zakonskom roku biti sproveden i konkurs - naglašava Novica i dodaje:

foto: NEBOJSA MANDIC

- Moja karijera je počela u Bitefu kada su tamo bili Mira Trailović, Jovan Ćirilov, Borka Pavićević, Mihiz, Slobodan Selenić, Milan Žmukić. Sve njihove priče počinjale su i završavale se sa Ateljeom 212. Ja sam od samih svojih početaka, ranih devedesetih godina, sa njima i kroz njih živeo sa tim pozorištem. Nadam se da mogu da budem koristan Ateljeu 212 - zaključio je Antić, a drame koje je on pronašao, izabrao i preveo između ostalih režirali su Dejan Mijač, Vida Ognjenović, Jagoš Marković, Tatjana Mandić Rigonat, Radoslav Milenković, Gorčin Stojanović, Anja Suša, Vitalij Dvorcin, Stevan Bodroža, Boris Liješević, a igrali: Nebojša Glogovac, Seka Sablić, Đurđija Cvetić, Tanasije Uzunović, Voja Brajović, Branislav Lečić, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Rale Milenković, Gorica Popović, Svetozar Cvetković, Goran Jevtić, Rada Đuričin, Lane Gutović, Branka Petrić, Ljiljana Stjepanović...

Nema zavere: Brstina nije smenjen

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl ističe za Tanjug da nije reč ni o kakvom smenjivanju, jer Branimiru Brstini 25. septembra ističe v. d. mandat, pošto je prethodnih godinu dana bio u tom statusu. - U rešenju o imenovanju gospodina Novice Antića se navodi da njegov v. d. mandat počinje da teče 26. septembra ove godine, odnosno dan nakon isteka v. d. mandata Branimira Brstine. Nadam se da će u nastupajućem periodu Upravni odbor Ateljea 212 raspisati konkurs za imenovanje direktora, na koji može svako da se prijavi - rekao je Karl.

Kurir/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track