ČAST JE BILA PREUZETI BAKLJU OD GLOGOVCA: Goran Bogdan o ženidbi, novom filmu Otac i Mustafi Golubiću!
Foto: Stefan Jokić

igra sudbine

ČAST JE BILA PREUZETI BAKLJU OD GLOGOVCA: Goran Bogdan o ženidbi, novom filmu Otac i Mustafi Golubiću!

Pop kultura -

Osećao sam neko veliko strahopoštovanje. Nebojša je bio najbolji glumac i moj uzor. Težim da budem čist i jednostavan kao što je on bio na sceni

Miloš Biković i Bogdan Diklić otvorili su 12. leskovački internacionalni festival filmske režije Lajf, a publika je sinoć mogla da pogleda ostvarenje "Glumim, jesam" Miroslava Mandića sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Glumac se u ovom filmu zaljubljuje u svoje partnerku i misli da ljubav živi i nakon kraja snimanja. U razgovoru za Kurir Goran otkriva i šta naš čeka u nastavku "Senki nad Balkanom" i da li će stati na ludi kamen s koleginicom Jovanom Stojiljković.

Film "Glumim, jesam" prikazuje život jednom umetnika. Kako ga je prihvatila publika? - To je art film i ne može imati veliki broj gledalaca. Nisam mnogo od njega očekivao, jer smo ga snimali više prijateljski. Međutim, vrlo sam zadovoljan kako je na kraju ispao. Toplo mogu da ga preporučim publici.

Na snimanju filma 'Otac'
Na snimanju filma "Otac"foto: Maja Medić

Prošle godine radili ste u Beogradu film "Otac". Znate li nešto o datumu njegove premijere? - Čekamo neke festivale da nam potvrde učešće. Očekujem uskoro lepe vesti.

Da li je za vas kao glumca bilo opterećenje što je glavna uloga pisana za Nebojšu Glogovca? - Jeste. Osećao sam neko veliko strahopoštovanje. Morao sam da preuzmem baklju od jednog takvog velikog trkača. I sad kad smo ga snimili, nekako osećam to strahopoštovanje. Nebojša mi je bio prijatelj.

Šta kažete o njemu kao glumcu? - Nebojša je bio najbolji glumac i moj uzor. Težim da budem čist i jednostavan kao što je on bio na sceni. Jednostavno, bio je najbolji i kao čovek i kao umetnik.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šta se dešava s Mustafom Golubićem? - Publika će videti i njegovu ljudsku stranu zbog stvari koje su mu se desile. On je i dalje opasan i mnogo zeznut.

Ko se od istorijskih ličnosti pojavljuje u "Senkama nad Balkanom"? - U seriju ulazi Tito, što otvara priču u novom smeru. Znamo šta se posle dogodilo u istoriji. Ima i dosta novih ličnosti koji su fiktivne.

foto: Vladimir Šporčić

Može li nastavak da bude bolji od prvog dela? - Gledao sam prvu epizodu u Sarajevu i mislim da će biti bolja druga sezona. Bolja je režija i produkcija, i publika će biti srećnija. Nekako se stvari mnogo brže odvijaju. Srećan sam što se u Srbiji mnogo snima. Iz tog kvantiteta morao je da ispliva i kvalitet, što donosi i zdrava konkurencija. "Senke" su po mom ukusu, jer su podigle lestvicu za stepenik više.

Mediji su pisali i da se ženite? - Nemam pojma o tome (smeh). Ako još nešto znaju, neka mi jave, da i ja nešto naučim o sebi preko novina.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track