FESTIVAL METAMORFOZA: Ana Sofrenović i Kurir biraju najbolje glumce
Foto: Dragan Kadić

Počinje

FESTIVAL METAMORFOZA: Ana Sofrenović i Kurir biraju najbolje glumce

Pop kultura -

Direktor Narodnog pozorišta Dragana Boža Marjanović kaže da u našoj zemlji postoji mnogo festivala, ali nema nijednog koji se bavi mladima

Narodno pozorište iz Leskovca od večeras do nedelje će biti domaćin prvog festivala mladih pozorišnih stvaralaca Metamorfoza. Pet predstava biće u trci za nagrade, a na otvaranju će biti izveden komad „Ovaj će biti drugačiji“ Ateljea 212.

Direktor Narodnog pozorišta Dragana Boža Marjanović kaže da u našoj zemlji postoji mnogo festivala, ali nema nijednog koji se bavi mladima.

- O nagradama - a dodelićemo tri jednake - odlučivaće stručni tročlani žiri u sastavu Ana Sofrenović (glumica), Svetislav Jovanov (dramaturg) i Olivera Milošević (novinar teatrolog). Jednu nagradu dodeliće i novinarski žiri - objašnjava Marjanović.

U novinarskom žiriju, koji čine Tatjana Nježić i Svetlana Panić Conić, našao se i naš urednik rubrike Kultura Ljubomir Radanov.

Poslednjeg dana festivala na programu će biti premijera predstave „Ako se probudiš ili kao da je važno“, koju su pripremili u koprodukciji Narodno pozorište Leskovac i Narodno pozorište Priština.

(Kurir.rs / Foto:Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track