REDOVNO PERITE I PRIBOR: Brzo i lako očistite četkice za šminkanje
Foto: Shutterstock

ŠMINKERI SAVETUJU

REDOVNO PERITE I PRIBOR: Brzo i lako očistite četkice za šminkanje

Žena -

Važno Čišćenje pribora za mejkap jedna je od onih stvari za koje znamo da su neophodne, ali retko kad za njih imamo vremena. Međutim, prljave četkice mogu uzrokovati kožne probleme

Bakterije, šminka, mrtve ćelije kože, masnoća i prljavština nakupljaju se na četkama za šminku, a vi ih koristite svakodnevno. To može uzrokovati mnoge kožne probleme - akne, kontaktni dermatitis i infekcije.

foto: Shutterstock

S vremenom se na njima nakupe bakterije i postanu jako prljave, pogotovo ako nanosite kremastiju šminku. Ako redovno nanosite šminku, čistite ih svake druge nedelje. Najbolje da ih operete noću, kako bi ujutro bile suve i spremne za korišćenje, savetuju šminkeri.

Savet plus OPERITE SUNĐER

Sunđerasti aplikator za šminkanje trebalo bi čistiti svakodnevno, odnosno posle svakog nanošenja šminke. Za to vam je potrebna mešavina maslinovog ulja, deterdženta za sudove i tople vode. Ova mešavina će razbiti i ukloniti sve ostatke šminke i nečistoće iz vašeg sunđera i sačuvati njegovu mekoću i savitljivost.

POSTUPAK ČIŠĆENJA Sastojci: maslinovo ulje tečni sapun belo sirće dve posude topla voda čista krpa ili peškir čaša

Jednu čajnu kašiku maslinovog ulja sipajte na čistu krpu ili peškir. Zatim četku utrljajte u ulje, ali pazite da ne namočite ručkicu četke. Ovaj korak je važan jer skida naslage stare šminke.

Lagano obrišite četkicu peškirom.

Pomešajte tečni sapun i toplu vodu u staklenoj posudi. Prstima isperite četkicu kako biste uklonili svu prljavštinu. Za svaku novu četkicu promenite vodu.

U drugu staklenu činiju sipajte pola šolje destilovanog belog sirćeta. U sirće stavite očišćene četkice. Ovaj korak je važan da biste uklonili bakterije.

Isperite četkice toplom vodom za konačno ispiranje. Ocedite četkicu i ostavite je da se osuši.

Profesionalni šminkeri otkrili su takođe da je za čišćenje četkica dobar i deterdžent za sudove.

foto: Shutterstock

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track