Najnovije vesti

PREMIJERA PREDSTAVE "KO SE BOJI VIRDŽINIJE VULF": Šerbedžija zablistao na sceni, iz pulike ga posmatrao čuveni srpski glumac koji ima 93 godine! (FOTO)
Foto: Tanjug/Bojan Stekić

BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE

PREMIJERA PREDSTAVE "KO SE BOJI VIRDŽINIJE VULF": Šerbedžija zablistao na sceni, iz pulike ga posmatrao čuveni srpski glumac koji ima 93 godine! (FOTO)

Pop kultura

Dugo očekivana predstava "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, premijerno je sinoć izvedena u Beogradu, u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ta predstava, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta "Ulyses", izvedena je premijerno u Hrvatskoj, 29. jula na tvrđavi Minor na Malom Brionu kada je publika u autentičnom mediteranskom ambijentu videla kamernu pozorišnu predstavu punu strasti.

Nezadovoljstvo, zloba, pakost, razočaranje, beznađe u bračnim odnosima izuzetno uverljivo je oživela ekipa glumaca predvođena briljantnim Radetom Šerbedžijom.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

U ulozi Džordža Šerbedžija je demonstrirao raskoš svog glumačkog talenta bez obzira na pozne godine. Šerbedžija je na lak, duhovit i ciničan način igrao sve nijanse nezadovoljstva nakon decenija zarobljeništva u lošem braku.

Snagu u odvažnosti da ga prati u tom glumačkom zahvatu pokazala je Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM-a. Bez ustručavanja, ona je igrala punom snagom i sa mnogo samopouzdanja, parirajući Šerbedžijinim bravurama.

Milan Marić je opravdao veliko poverenje koje mu je ukazano da postane deo predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", jer je sa lakoćom igrao loš brak sa Rominom Tonković.

1 / 6 Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Dvoje mladih glumaca zaokružilo je izvanredan utisak o strasnoj, inteligentnoj i na momente lascivnoj pozorišnoj predstavi.

Duge ovacije i radost publike nakon završetka predstave najavljuju dugovečnost komada "Ko se boji Virdžinije Vulf".

foto: Tanjug/Bojan Stekić

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...