Najnovije vesti

EU I ČASOPIS NATIONAL GEOGRAPHIC SRBIJA Otvaranje izložbe  PRIRODA U POZITIVU 15. oktobra u Domu oladine
Foto: National Geographic Srbija

desetI festival Green Fest

EU I ČASOPIS NATIONAL GEOGRAPHIC SRBIJA Otvaranje izložbe PRIRODA U POZITIVU 15. oktobra u Domu oladine

Pop kultura

Izložba u organizaciji Delegacije EU u Srbiji i časopisa National Geographic Srbija, pod nazivom „Priroda u pozitivu“ biće otvorena 15. oktobra u okviru jubilarnog desetog festivala Green Fest koji se održava u Domu omladine Beograd.

 

Na izložbi ćemo videti 15 najboljih fotografija sa konkursa „Priroda u pozitivu“, koje će biti izložene u foajeu ispred Velike sale Doma omladine. Izložba skreće pažnju na neophodnost zaštite životne sredine, koja se nalazi i kao prioritet šestomesečnog finskog predsedavanja EU. Održivi razvoj uz uvažavanje prirode ključni je koncept kojim se vode razvijene zemlje u 21. veku.

 

Konkurs i izložba deo su kampanje #EUzaTebe, kojom se skreće pažnja na rezultate razvojne pomoći Evropske unije Srbiji. Od 2001. godine, EU je kroz brojne projekte uložila više od tri milijarde evra kroz bespovratnu pomoć, što je čini najvećim donatorom u zemlji.

Izložbu će u 19h otvoriti šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici i glavni urednik časopisa National Geographic, Igor Rill. Oni će dodeliti i vredne nagrade autorima najboljih fotografija.

foto: National Geographic Srbija

Za više informacija kontaktirajte EU info centar – info@euinfo.rs ili telefonom na 011/404-5400.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...