FUDBALERI PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE PRVI PUT NA FILMU: Sale Ilić talentovan kao i za fudbal, Borjan čeka rasplet svoje scene na premijeri
Foto: Promo

FUDBALERI PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE PRVI PUT NA FILMU: Sale Ilić talentovan kao i za fudbal, Borjan čeka rasplet svoje scene na premijeri

Pop kultura -

Kakav bi to bio film o Zvezdi i Partizanu, ako se u njemu ne pojave prvotimci naša dva najpoznatija tima? Marko Sopić, reditelj filma “Ekipa”, uspeo je da za svoj film angažuje neke od najboljih bivših igrača ova dva tima. Doduše, pošto je glumačka ekipa više bila naklonjena crno-belima, broj igrača Partizana koji su se pojavili u filmu je veći od zvezdaša. Crno-bele boje su branili Dragan Ćirić, Saša Ilić, Ivan Tomić i Đorđe Pantić, dok od zvezdaša u filmu sebe igraju Milan Borjan i Perica Ognjenović.

foto: Promo

Glumačke zvezde filma Ekipa, Andrija Milošević, Dragan Gagi Jovanović, Sergej Trifunović, Ljubomir Bandović, Srđan Žika Todorović, bili su oduševljeni što su mogli da dele kadar sa momcima za koje su do juče navijali. Ni fudbaleri nisu bili ništa manje srećni što im se pružila prilika da igraju sa nekim od najboljih srpskih glumaca.

foto: Promo

Ipak, nisu se svi podjednako dobro osećali ispred kamere. Neki od fudbalera su bili opušteni, drugi su imali malu tremu. Jedni su pokazali da su veoma talentovani za glumu, baš kao i za fudbal, drugi su jedva čekali da se sve završi. Sve njih će publika imati priliku da vidi na premijeri filma Ekipa, 23. oktobra u Sava centru, u 20.30 časova.

foto: Promo

Rade Ćosić, scenarista i glavni glumac filma “Ekipa”, iz čije velike ljubavi prema Partizanu i fudbalu je nastao ovaj film, govori o nekim detaljima sa snimanja filma, i kako su se snalazili nekadašnji prvotimci Partizana i Zvezde.

“Dragan Ćirić je odmah prihvatio da igra sebe, ali je posle snimanja filma rekao je da mu je gluma teža od igranja samog derbija, a igrao ih je najmanje pet u svojoj karijeri. Ipak, bio je odličan. I Ivanu Tomiću je snimanje palo teže nego igranje fudbala. Mada, i on je to rekao tek pošto je muški odradio svoj posao ispred kamera, kao pravi profesionalac.

Na snimanju filma su najviše uživali Saša Ilić i Đorđe Pantić. Svi iz ekipe su primetili da je Sale baš uživao dok je snimao svoje scene, iako je rekao da ne voli da je ispred kamere. I, najvažnije, nema čoveka koji ga je gledao a da nije rekao da je toliko talentovan za glumu da bi mogao slobodno i profesionalno da se bavi time. I Đorđe Pantić je bez problema uradio sve što je trebalo pred kamerom, videlo se da mu prija da glumi. Čak je s njim trebalo da bude snimljena još jedna scena, ali zbog nekih izmena to nije urađeno. Šteta jer je Đorđe baš bio dobar, priča za Kurir Rade Ćosić, koji tumači glavnu ulogu u filmu, talentovanog fudbalera Partizana, Zdravka Stevanovića, oko čijeg lika se sve vrti i čijoj autentičnosti su upravo doprineli bivši fudbaleri naša dva najveća tima.

Pored partizanovaca, u filmu Ekipa se pojavljuju jedna sadašnja i jedna bivša Zvezdina zvezda. Golman Milan Borjan, koga ćemo takođe videti na crvenom tepihu 23. oktobra, odigrao je malu ulogu u ključnoj sceni na kraju filma, kojoj ni on ne zna rasplet i jedva čeka da je vidi na premijeri filma.

„I Perica Ognjenović je bio odličan, i imao je super priču. Naime, njegova supruga se godinama amaterski bavila glumom i čekala da je neko pozove i angažuje u nekoj ulozi. I onda su zvali njega da glumi! Kaže da su se tom obrtu smejali ceo dan“, ispričao je za „Kurir“ Rade Ćosić.

(Kurir.rs / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track