Najnovije vesti

MENI JE U PLANU DA ME HAPSE SVAKOG PETKA! Džejn Fonda ne odustaje ni pola veka posle DRAME ispred Kapitola u Vašingtonu!
Foto: Profimedia

SVI ZANEMELI

MENI JE U PLANU DA ME HAPSE SVAKOG PETKA! Džejn Fonda ne odustaje ni pola veka posle DRAME ispred Kapitola u Vašingtonu!

Pop kultura

Holivudska glumica Džejn Fonda izjavila je da je, inspirisana aktivizmom u borbi za očuvanje klime švedske tinejdžerke Grete Tunberg, odlučila da se vrati građanskoj neposlušnosti kojoj je bila verna u mladosti.

Fonda je, naime, izjavila da planira, gotovo pola veka nakon što ju je policija prvi put uhapsila kada je ispred Kapitola u Vašingtonu demonstrirala protiv rata u Vijetnamu, da bude hapšena svakog petka kada se na skupovima bude borila za smanjenje upotrebe fosilnih goriva.

Fonda, koja je i danas kao i prošlog petka u svojoj 82-oj godini uhapšena na protestima protiv klimatskih promena u Vašingtonu, dodala je da očekuje da će na taj način ohrabriti i mnoge druge starije osobe da se aktiviraju u borbi za očuvanje klime, prenosi AP. Hapšenja koja je doživela u 2019. donose, kako je rekla, neka sasvim nova iskustva i izazove.

Danas policija koristi "bele plastične stvari na vašim zglobovima umesto metalnih lisica" i te nove stvari, kako dodaje holivudska zvezda, nanose veći bol.

"Jedini problem za mene jeste to što sam stara", kaže Fonda posle njenog prošlonedeljnog hapšenja kada je sa rukama vezanim iza leđa imala problema da uđe u policijski kombi, jer, kako je objasnila, "nije imala za šta da se uhvati".

Kako opaža AP, kada je ranije danas na kratko privedena, Fonda je imala ruke vezane sa prednje strane, tako da nije imala nikakvih problema da uđe u policijski kombi.

foto: Profimedia

Kurir.rs, M.G/Tanjug/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...