SVEČANO ZAVRŠEN FESTIVAL DANI DANILA LAZOVIĆA U PRIBOJU: Rodni grad glumca čuva njegovo ime!
Foto: Privatna Arhiva

SEĆANJE

SVEČANO ZAVRŠEN FESTIVAL DANI DANILA LAZOVIĆA U PRIBOJU: Rodni grad glumca čuva njegovo ime!

Pop kultura -

Priboj, grad u koji je rado svraćao glumac Danilo Lazovića, još jednom je pokazao poštovanje prema ovom velikom umetniku.

Njegove kolege i prijatelji svake godine dolaze i podržavaju mlade talentovane studente glume koji se takmiče u govorenju poezije koju je i Danilo jako voleo i rado kazivao. Jovana Spasić, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti u Skoplju ponela je zasluženo titulu najbolje.

foto: Privatna Arhiva

Ovo je dokaz da umetničke veze republika bivše Jugoslavije nikada neće biti ugašene kao što neće biti zaboravljene uloge filmskog velikana i omiljenog glumca te zemlje, Danila Lazovića.

foto: Privatna Arhiva

Žiri u sastavu prof dr Radovan Knežević, glumica Jelena Stajkovac, operski pevač Oliver Njego i glumac Dušan Kovačević doneo je odluku da je buduća glumica iz Skoplja Jovana Spasić bila najbolja a srdačne čestitke uputila joj je i, sada već afirmisana glumica i mlada zvezda naših domaćih serija, Iva Ilinčić koja je sa ponosom prethodne godine osvojila titulu najbolje.

foto: Privatna Arhiva

Grad na Limu nastavlja i nakon ovih sedam godina, da čuva ime svog Danila Lazovića na čelu sa glumcem Miloradom Mikijem Damjanovićem, umetničkim direktorom festivala kako bi mladi naraštaji bili što više okrenuti pravim vrednostima, umetnosti, glumi i znanju i umeću koje im je jedini životni kapital koji im niko ne može oduzeti.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs, Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja