Najnovije vesti

SLOBODA MIĆALOVIĆ OTIŠLA IZ NARODNOG POZORIŠTA: Bolje se osećam u JDP
Foto: Marina Lopičić

ISKRENA

SLOBODA MIĆALOVIĆ OTIŠLA IZ NARODNOG POZORIŠTA: Bolje se osećam u JDP

Pop kultura

Transfer godine Prelazili su ovde iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. Nije to ništa čudno. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim, poručila je glumica

Nova upravnica Ivana Vujić suočava se sa prvom krizom u Narodnog pozorištu.


Nacionalni teatar u novoj sezoni napustila je prvo glumica Sloboda Mićalović, prešavši u Jugoslovensko dramsko pozorište, a novi udarac je odlazak direktorke Drame Tanje Šljivar, za koji upravnica tvrdi da je privremen.


Propustila Šekspira


Planirano je da novu sezonu otvori predstava „San letnje noći“ sa Slobodom Mićalović u glavnoj ulozi, ali se to nije dogodilo.


- Nisam uspela da s Kokanom Mladenovićem uskladim termine - rekla je letos Sloboda za Kurir, a sada je za naš list obrazložila svoju odluku.


- Istina je. Startovala sam u JDP. Bolje se ovde osećam. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim. Nije to ništa čudno. Prelazili su u JDP iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. U JDP sam i to je moja kuća - poručila je glumica.


Ljubav od studija


Sloboda Mićalović na sceni JDP trenutno ima uloge u predstavama „Lorencačo“ i „Tartif“, a tu je prve uloge ostvarila još kao student glume.


Ivana Vujić je juče potvrdila da direktorka Drame neće obavljati ovu funkciju.


- Uzela je dva meseca neplaćenog zbog profesionalnih obaveza - rekla je Vujićeva na konferenciji za medije.


Za komentar smo pozvali Jasnu Dimitrijević, koja je predsednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta.


- Nemam te informacije o Tanji Šljivar. Kadrovska rešenja nisu u našoj nadležnosti. Pratimo poslovanje i sve u skladu s planiranim - rekla je Dimitrijevićeva za Kurir.

Isto učinila i Anita Mančić
U ATELJEU SE NISAM PRONAŠLA

 

Slično kao i Sloboda Mićalović, i Anita Mančić je pre nekoliko godina prešla u JDP, iz Ateljea 212.

 

foto: Marina Lopičić


- U jednom trenutku sam radila samo u JDP i nosila repertoar, a dogovor o prelasku je napravljen još dok je Branko Cvejić bio upravnik. U JDP igra moja generacija i partneri poput pokojnog Nebojše Glogovca ili Vojina Ćetkovića.

 

Nekako sam s njima uspela da nađem zajednički pozorišni jezik. I Atelje je moja kuća i porodica. Međutim, tu nisam pronašla svoju generaciju. Htela sam nešto da promenim i ušla sam u godine kad sam sebi postavila drugačije zahteve. Radila sam i u Narodnom, a gde ću primati platu i nije važno. Svaka scena je moja i glumac sam svakog pozorišta - rekla je za Kurir Mančićeva.


(Kurir.rs / Lj. Radanov / Foto: Marina Lopičić)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...