MAMA OD 38 GODINA JE I SA STRIJAMA TOLIKO ZGODNA DA ĆETE OSTATI BEZ REČI! Ne pazi šta jede, isprazni kutiju SLADOLEDA, ali od jednog ne odustaje! Evo zbog čega je sva U MIŠIĆIMA (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

KAKVA ŽENA

MAMA OD 38 GODINA JE I SA STRIJAMA TOLIKO ZGODNA DA ĆETE OSTATI BEZ REČI! Ne pazi šta jede, isprazni kutiju SLADOLEDA, ali od jednog ne odustaje! Evo zbog čega je sva U MIŠIĆIMA (FOTO)

Žena -

Fitnes blogerka Niki Ris oduševljava ljude na Instagramu svojim izvajanim mišićima, no ova 38-godišnjakinja ne tako davno izgledala je sasvim drugačije.

Naime, Niki je pre četiri godine, baš kao što je to i danas slučaj, imala 64 kilograma, ali njeno telo drastično je različito u odnosu na ono koje je nekada imala.

Naravno, mišiće i oblikovanu figuru duguje vežbanju, ali s druge strane tvrdi da je osnova ipak u tome što je promenila način na koji se hrani, ali i doživljavava ishranu. Ova blogerka je zapravo rešila da zaboravi na dijete i odricanje od namirnica koje voli.

Rešila je da batali sve one dijete koje obećavaju transformaciju samo ako iz ishrane izbacimo jedan tip namirnica, i odlučila da jede od svega pomalo. Ono što je ukinula jeste nerviranje i briga oko toga ako nešto loše pojede.

Nije brojala kalorije niti koliko ugljenih hidrata pojede u toku dana, nije se odrekla nijedne vrste hrane i s vremena na vreme jela je ono što voli - kolače, brzu hranu, burgere... I dan danas se tako hrani.

Ono čega se odrekla jeste griža savesti i osećaja bezvrednosti koji je imala kada bi jela ono što "ne sme". U tim situacijala upadala je u takve psihološke krize da je preskakala termine vežbanja, jela sve više i sve nezdravije. Danas primera rada ne misli više da je sve upropastila nakon jednog obroka u restoranu brze hrane.

"To više nije razlog da odustanem, upravo suprotno, to je razlog da nastavim", kaže ona.

Njen savet je da većinu vremena konzumirate zdrave namirnice poput voća, povrća i nemasnih proteina, ali da povremeno dozvolite sebi i "grešnu" hranu. To ipak ne znači i da možete pojesti celu picu, već da se zaustavite na jednom parčetu.

"Naravno da će se povremeno desiti da pojedem ono što ne bi trebalo. No, u jednom trenutku samo kažem samoj sebi "Sad zatvori kutiju od sladoleda i nastaviti da živiš kao i do sada- motivisano, usmereno na svoj cilj i što je moguće zdravije", napisala je ova dama na Instagramu.

Ona takođe neprestano inspiriše da vole sebe, jer je neke stvari nemoguće promeniti, uprkos trudu, i prosto se moraju prihvatiti. Niki ima problem sa viškom kože i strijama na stomaku, koji su šposledica dva porođaja, a taj problem vežbanje i ishrana nisu neutralisali.

Ipak, ova hrabra dama zavolela je i taj deo sebe, a kaže da je i to kao i sve ostalo u životu proces za koji je potrebno strpljenje i poverenje.

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja