BIO JE OMILJEN U BIVŠOJ JUGI, SMEŠILA MU SE SVETSKA KARIJERA! Zbog porodične tragedije se povukao sa scene, a ovako danas izgleda misteriozni pevač (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

KARIJERA MU JE TRAJALA 8 GODINA

BIO JE OMILJEN U BIVŠOJ JUGI, SMEŠILA MU SE SVETSKA KARIJERA! Zbog porodične tragedije se povukao sa scene, a ovako danas izgleda misteriozni pevač (FOTO)

Pop kultura -

Miladin Šobić je krajem 70-ih godina prošlog veka bio je jedan od najboljih, ali i najmisterioznijih kantautora bivše Jugoslavije. Iako mu je karijera trajala samo osam godina, mnogi njegove pesme kao što su "Džemper za vinograd", "Kad bi došla Marija" ili "Od druga do druga" i danas rado pevaju.

Nakon što je pre šest godina preživeo moždani udar potpuno se povukao iz javnosti, stoga su retke prilike da ga negde sretnete. Dvojica fanova su se slikali sa Miladinom njegovom rodnom Nikšiću i podelili fotografiju na društvenim mrežama uz priču o tome koliko im je ovaj trenutak bio važan.

Miladin je rođen 1956. u Nikšiću, gde je i završio srednju školu. Nakon škole upisuje se na Fakultet za turizam u Dubrovniku. Taj period smatra se ključnim za njegovo stvaralaštvo. Pod utiskom studentskog života i velikih prijateljstava, on piše svoje najveće pesme, a "To sam ja" postaje neslužbena studentska himna.

U Sarajevo se preselio 1980. godine, gde je i izdao prvi album "Ožiljak", a dve godine kasnije izlazi i album "Umesto gluposti". U to vreme Miladin je nastupao na brojnim koncertima pred puno obožavatelja, a često se odazivao i na razne studentske zabave. Godinu dana kasnije snimio je i treći album "Barutana ljubavi", ali ga nikad nije objavio. Povukao se nakon što mu se teško razbolela sestra Šeherezada, koja je ubrzo preminula.

Miladin je tada odustao od karijere, iako mu se smešila svetska slava budući da mu je ponuđen duet sa Lajonelom Ričijem.

Muzičku tradiciju nastavio je Miladinov sestrić Vanja Radovanović, koji je pre dve godine predstavljao Crnu Goru na Evrosongu. Tada je medijima rekao da mu je uprao ujak najveća podrška.

Kurir.rs/Večernji/Foto: Prointscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track