KO SU POZNATI KOJI SU NAS NAPUSTILI 2019: Odlazak Luka Perija, Karla Lagerfelda i pevača Prodidžija
Foto: EPA

Tužno

KO SU POZNATI KOJI SU NAS NAPUSTILI 2019: Odlazak Luka Perija, Karla Lagerfelda i pevača Prodidžija

Pop kultura -

Sad su na boljem mestu Godinu koja se polako završava pamtićemo i po onima koji su nas napustili - velikanima koji su na filmu, u muzici, književnosti i modi ostavili neizbrisiv trag

KARL LAGERFELD

Ostavio sve mački

Karl Lagerfeld prvi je veliki odlazak u 2019. godini. Imao je 85 godina. Kreativni direktor „Šanela“ nedeljama unazad nije se osećao dobro, zbog čega je propustio nekoliko revija. Najveći šok izazvala je vest da je svu svoju imovinu ostavio svojoj mački.

LUK PERI

Voljeni Dilan

Smrt Luka Perija zavila je Holivud u crno. Poznati glumac je početkom marata imao moždani udar i svi su se nadali i verovali da će se izvući. Ipak nije. Umro je okružen članovima porodice u 52. godini. Srbi će ga najviše voleti po ulozi Dilana u seriji „Beverli Hils“.

RUTGER HAUER Zvezda„Blejd Ranera“

foto: EPA

Holandski glumac Rutger Hauer, zvezda filma „Blejd Raner“ (Istrebljivač), preminuo je 19. jula nakon kraće bolesti. U kultnom filmu igrao je Roja Betija, vođu odmenutih replikanata u ostvarenju Ridlija Skota iz 1982. godine. Naročito je upečatljiv njegov monolog na kraju filma koji je delom sam napisao.

DŽEN-MAJKL VINSENT Odlazak seks-simbola

foto: Profimedia

Američki glumac Džen-Majkl Vinsent, kojeg javnosti pamti po CBS seriji „Airwolf“, preminuo je u 74. godini od posledica srčanog udara. Vest o njegovom odlasku objavljena je u medijima tek mesec dana nakon smrti. Bio je seks-simbol osamdesetih i jedan od najplaćenijih glumaca.

KIT FLINT

Misteriozna smrt

Muzička scena ostaje bez nekoliko velikih umetnika. Pevac grupe Prodidži Kit Flint umro je u 49. godini. Pronađen je mrtav u svom stanu u Engleskoj. Flint je bio i poznati vozač motora. Poznata grupa bila je omiljena i u Srbiji.

PITER MEJHJU

Veliki Čubaka

Glumac Piter Mejhju, najpoznatiji po tumačenju lika Čubake u serijalu „Ratovi zvezda“, preminuo je maju u 74. godini u svojoj kući u Teksasu. Čubaka, poznat kao Čui, bio je snažni ratnik s blagim srcem, tela prekrivenog krznom, kopilot „Milenijumskog sokola“ i odan pomoćnik Hana Soloa u tumačenju Harisona Forda.

DEJVID BELAMI

Junak našeg detinjstva

foto: Profimedia

Svet i mnoge fanove u Srbiji potresla je vest o odlasku Dejvida Belamija. Čuveni prirodnjak i autor „Opstanka“ 1979. dobio je nagradu BAFTA Ričard Dimblbi. Iza sebe je ostavio suprugu i petoro dece.

MARI FREDERIKSON Diva Rokseta

Mari Frederikson, pevačica grupe Rokset, umrla je 9. decembra u 61. godini, nakon duge i teške bolesti. Ona je 2002. godine saznala da ima tumor na mozgu nakon što se onesvestila. Mari je bila ženski deo dvojca Rokset, švedske grupe koju je oformila sa pevačem Perom Geslom 1986. godine. Muzička grupa je stekla planetarnu slavu hitovima „It Must Have Been Love“, muzika za film „Zgodna žena“, „The Look“, „Joyride“...

(Kurir.rs / Foto:EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track