DOBRE SERIJE GLEDAĆEMO I U 2020. GODINI: Džon Malkovič stiže na Fest kao novi papa
Foto: Gianni Fiorito

Lepe vesti

DOBRE SERIJE GLEDAĆEMO I U 2020. GODINI: Džon Malkovič stiže na Fest kao novi papa

Pop kultura -

Naizgled sve je savršeno Nastavak hit serije „Mladi papa“ oskarovca Paola Sorentina TV premijeru će imati 14. januara, a glavni glumac u ovom ostvarenju najavljen je kao gost našeg najvećeg festivala

Godinu iza nas obeležile su serije „Igra prestola“ i „Čerobilj“, ali ni 2020. američki kanal HBO nas neće razočarati ponudom.

Odmah na početku godine, 14. januara, kreće „Novi papa“, nastavak hit serije „Mladi papa“ oskarovca Paola Sorentina. Prva epizoda četiri dana pre TV premijere biće dostupna za gledanje preko njihove internet platforme.

Jovan Pavle III

foto: Gianni Fiorito

„Novi papa“ nastavlja priču tamo gde je „Mladi papa“ stao. Papa Pije XIII (Džud Lo) u komi je. Nakon izvesnog vremena, Vojelo uspeva da izdejstvuje da ser Džon Brenoks (Džon Malkovič), umereni i sofisticirani engleski aristokrata, bude izabran za papu pod imenom Jovan Pavle III. Novi papa je naizgled savršen, ali krije svoje mane i tajne. On odmah shvata da će biti teško da zauzme poziciju svog harizmatičnog i upečatljivog prethodnika, dok se u Vatikanu Vojelo trudi da vodi crkvu pod udarom raznih skandala - koji prete da zbrišu najviše ešalone zauvek - ali i spoljašnjih pretnji. Ispostavlja se da su Sofija i Ester drugačije nego što se predstavljaju, a kardinal Gutijerez nastavlja da se bori protiv neistomišljenika. Takođe, grupa vernika idealizuje Pija XIII, koji počinje da šalje čudne poruke iz bolničkog kreveta.

U glavnim ulogama su Džud Lo i Džon Malkovič, a svoje uloge iz „Mladog pape“ ponoviće Silvio Orlando, Havijer Kamara, Sesil de Frans, Ludivin Sanje i Mauricio Lombardi. Pridružuju im se i Henri Gudman, Ulrih Tomsen, Mark Ivanir, Julija Snigir i Masimo Gini. Šeron Stoun i Merilin Menson će se takođe pojaviti u seriji u gostujućim ulogama, a nedavno su ekskluzivno objavljene prve fotografije sa snimanja.

Poetsko veče u Srbiji

Čuveni holivudski glumac Džon Malkovič biće počasni gost 48. Festa, tokom koga će mu biti uručeno priznanje Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Prilikom gostovanja u Beogradu, ovaj svestrani umetnik takođe će upriličiti i resital uz muzičku pratnju. Publika kod nas i u svetu najviše ga pamti po ulozi u filmu „Biti Džon Malkovič“, u kome glumi samog sebe.

NOVI NASLOVI

„Autsajder“ Ekranizacija Stivena Kinga

Serija zasnovana na bestseleru Stivena Kinga, koji će imati premijeru 13. januara. Serija prati inspektora Ralfa Andersona tokom istrage ubistva jedanaestogodišnjeg dečaka Frenkija Pitersona, čije osakaćeno telo je pronađeno u šumama Džordžije. Misteriozne okolnosti koje okružuju ovaj zločin podstaknu Ralfa, koji još uvek tuguje zbog smrti svog sina, da u istragu uključi neobičnu privatnu detektivku Holi Gibni, nadajući se da će njene natprirodne sposobnosti objasniti neobjašnjivo.

„Mekmilioni“ dokumentarac o Prevari s restoranima brze hrane

Jedan od najiščekivanijih dokumentarnih naslova za sledeću godinu je serija u produkciji Marka Volberga „Mekmilioni“. Dokumentarna serija prati neverovatnu istinitu priču bivšeg policajca koji je postao revizor i tokom deset godina ukrao milione dolara nameštanjem dobitnika „Mekdonaldsove“ nagradne igre, u kojoj su kupci skupljali figurice iz društvene igre „Monopol“. Radio je za kompaniju koja je proizvodila nagradne figurice i prodavao je one najvrednije, uzimajući deo novčane nagrade zauzvrat.

Serija „Treći dan“ Bred Pit kao producent

Još jedna koprodukcija HBO i Skaja - „Treći dan“. Jedan od izvršnih producenata serije je Bred Pit, a u glavnim ulogama su Džud Lo i Naomi Haris. Mini-serija od šest epizoda odvijaće se na misterioznom ostrvu blizu britanske obale, gde grupa ostrvljana po svaku cenu želi da sačuva svoju tradiciju.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Gianni Fiorito)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track