SVETSKA PREMIJERA MINIMATE U BERLINU: Džoni Dep predstavio film snimljen u Srbiji
Foto: Profimedia

Lepo

SVETSKA PREMIJERA MINIMATE U BERLINU: Džoni Dep predstavio film snimljen u Srbiji

Pop kultura -

Filmska kritičarka Sandra Perović pohvalila projekat slavnog glumca, koji veoma voli našu zemlju i narod

Film „Minimata“ predstavljen je na Filmskom festivalu u Berlinu.

Glavni glumac Džoni Dep, koji je odnedavno singl, naravno, pojavio se na crvenom tepihu, ali svi su gledali u zgodnu plavušu pored njega - Ketrin Dženkins. Ona se prvi put pojavljuje na filmu, a radi kao operska pevačica.

foto: Kurir

Film „Minimata“ snimljen je u Beogradu, a filmska kritičarka RTS Sandra Perović imala je priliku da razgovora sa Depom i napravi selfi.

- Odličan film „Minimata“ snimljen u Srbiji. Džonijeva ljubav prema Srbiji i moja prema njemu - napisala je Sandra na društvenim mrežama.

foto: Kurir

Film je adaptacija knjige „Minimata“ Judžina i Ajlin Mioko Smit i predstavlja Judžinovu životnu priču. Ratni fotograf vratio se u Japan da bi ovekovečio stravične posledice trovanja živom u primorskim gradovima.

U gradu Minimata u prefekturi Kumamoto trovanje živom izazvalo je teške neurološke poremećaje kod stanovništva, pedesetih godina nazvane „Minimata bolest“. Pored Depa, u filmu Endrjua Levitasa igraju još Hirojuki Sanada, Minami Hinase, Bil Naji, a jedan od producenta je Gabrijela Tana, ćerka Dena Tane.

foto: Privatna Arhiva

Film „Otac“ Srdana Golubovića imao je juče prvu od pet projekcija u Berlinu. „Otac“ prati priču čoveka (Goran Bogdan) kome je centar za socijalni rad oduzeo decu, a on, suočen s birokratijom i korupcijom, kreće peške za Beograd kao vid protesta.

Čelnog čoveka iz socijalnog igra Boris Isaković, koji smatra da priča kao što je ova može dopreti do velikog broja ljudi.

- Bilo da je publika u Beogradu ili Berlinu ili bilo kom drugom gradu na svetu, ljudi osećaju na isti način. Kada je film kvalitetan i priča snažna, onda lako dolaze do srca mnogih. Ovo je priča o borbi i pobuni pojedinca koju razume i oseća bilo koji čovek na planeti, odakle god da dolazi - izjavio je glumac za Tanjug.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track