KOLEGE NISU ZABORAVILE VOLJENOG GLUMCA: Snimili pesmu za Marinka Madžgalja!
Foto: Dragan Kadić

Kakav gest

KOLEGE NISU ZABORAVILE VOLJENOG GLUMCA: Snimili pesmu za Marinka Madžgalja!

Pop kultura -

Na današnji dan navršavaju se četiri godine otkako nas je napustio, a njegovi prijatelji nisu ga zaboravili, već su nedavno snimili pesmu „Život je lutrija“ kao znak sećanja na voljenog glumca, pevača i jedno od omiljenih TV lica

Posle odlaska Marinka Madžgalja ostala je velika praznina na filmskoj i pozorišnoj sceni, rečenica je koju često uoči godišnjice njegove smrti ponavljaju njegove kolege.

Na današnji dan navršavaju se četiri godine otkako nas je napustio, a njegovi prijatelji nisu ga zaboravili, već su nedavno snimili pesmu „Život je lutrija“ kao znak sećanja na voljenog glumca, pevača i jedno od omiljenih TV lica.

- Pesma je nastala po ideji Ognjena Amidžića. Svako je posle pozvao nekog od Marinkovih drugara da mu se pridruži. Reči u njoj su takve da slave život, kakav god da je težak. Tu nema patetike jer ni Marinko sam nije bio pristalica teških i mučnih misli. On je živeo sadašnji trenutak. Živeo ga je uvek 100 odsto. Taj koji je znao s njim to da proživi dobijao je radost i ljubav. Pesma je u tom maniru - otkriva za Kurir glumica Milena Vasić.

foto: Dragana Udovičić

Zajedno s njom i Ognjenom, pesmu pevaju i Sloboda Mićalović, Tamara Krcunović, Igor Damjanović i Andrija Milošević. Iako su imali nameru da snime zajednički spot, vanredna situacija u zemlji poremetila im je planove.

- Situacija je takva kakva je. Snimili smo spot iz svojih domova, a imali smo drugu nameru. Možda je to i poenta. Mislim da bi Maki našao radost u ovom trenutku. On ne bi mračio, već bi isijavao jednu lepu energiju - zaključuje glumica.

Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine. Za sobom je ostavio ćerku Saru, koju je dobio s koleginicom Dubravkom Mijatović. Pored brojnih pozorišnih uloga, Madžgalj je postao poznat široj javnosti po ulozi Čede Velje u seriji „Crni Gruja“, kao i po grupi Flamingosi s Ognjenom Amidžićem. Tumačio je ulogu Safeta u „Ranjenom orlu“, a zapažene role je imao i u serijama „Greh njene majke“, „Moj rođak sa sela“, „Na slovo, na slovo“...

Glumac i muzičar

NA PRIJEMNOM SVIRAO ČOLU

Iza Marinka Madžgalja ostaće mnogi hitovi, a poslednja pesma koju je snimio je bila „Bože“.

foto: Damir Dervišagić

- Marinko je najviše voleo šansone i morsku muziku. Da je hteo da se bavi samo muzikom, bio bi velika zvezda. Umeo bi da uzme gitaru i da svira. Zdravka Čolića je posebno voleo. Na prijemnom ispitu imitirao je baš Čolu i oduševio komisiju - otkrio je Ognjen Amidžić.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track