MILOŠ BIKOVIĆ ZA DAN ZARADI 5.200 EVRA: Srbin najplaćeniji glumac u Rusiji!
Foto: Marina Lopičić

Uspešan ko Đoković

MILOŠ BIKOVIĆ ZA DAN ZARADI 5.200 EVRA: Srbin najplaćeniji glumac u Rusiji!

Pop kultura -

Neočekivano… Miloš je na listi prestigao miljenike ženske publike Aleksandra Petrova i Danilu Kozlovskog, čiji honorari su u prošloj godini pali.

Miloš Biković s filmom „Sluga“ nije samo ušao u istoriju ruske kinematografije već je postao najplaćeniji glumac u Rusiji.

Srpski glumac, kako prenosi ruski portal 5-TV.ru, po zaradi je prestigao kolegu Aleksandra Petrova, miljenika ženske publike, koga su i gledaoci u Srbiji zavoleli u filmovima „Led“, „Led 2“, „Sila privlačnosti“, „Invazija“ i „T-4“.

Jedan Bikovićev dan na setu koštao je producente filma „Sluga“ 420.000 rubalja (oko 5.200 evra). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 evra.

Milošu je dobru poziciju i na ruskom tržištu omogućio Nikita Mihalkov ulogom u „Sunčanici“, a visinu njegovog honorara obezbedila mu je popularnost koju je stekao ulogama u hit seriji „Kuhinja“, kao i filmovima „Led“ i „Izvan stvarnosti“. S obzirom na to da je „Sluga“ postigao nezapamćeni uspeh u Rusiji, zaradivši 50 miliona evra, u februaru je odlučeno da se snimi nastavak ove komedije. Prva klapa bila je zakazana za leto, ali zbog pandemije koronavirusa postoji mogućnost da se ona odloži za drugi deo ove godine ili za 2021. Producenti još drže u tajnosti da li će Biković igrati i u nastavku.

foto: Profimedia

Do prošle godine na prestolu najpopularnije muške filmske zvezde suvereno je vladao Aleksandar Petrov. Za njegov angažman reditelji su morali da izdvoje 250.000 rubalja, odnosno 3.100 evra, koliko košta jedan snimajući dan junaka filma „Led“.

Pre njega vodeći glumac ruske kinematografije bio je Danila Kozlovski, zvezda filma „Bezdušni“ i „Viking“, čija zarada na godišnjem nivou iznosi 1.250.000 evra. On je i dalje jedan od deset najplaćenijih glumaca u Rusiji. Ipak, uspeh „Sluge“ lansirao je Miloša u sam vrh ove liste, kao što je Novak Đoković u tenisu

Biković, Kozlovski i Petrov ostaće dugo na vrhu ove liste, jer ne samo da su miljenici publike, koja donosi zaradu producenta, već ih voli i kritika.

Stanje u Srbiji

NAJSKUPLJI BERČEK I MANOJLOVIĆ

foto: Dragana Udovičić, Stefan Jokić

U Srbiji ne postoji lista zarada naših glumaca, ali godinama na vrhu te liste su Aleksandar Berček i Predrag Miki Manojlović. Dobru cenu na tržištu imaju i Dragan Bjelogrlić, Žarko Laušević, Branka Katić, Nebojša Dugalić i Nikola Đuričko, kao i Biković. Honorari su u odnosu na Rusiji i pet puta niži.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track