LEPA VEST: Biblioteke i muzeji ponovo rade!
Foto: Shutterstock

MINISTARSTVO KULTURE DONELO VAŽNU ODLUKU

LEPA VEST: Biblioteke i muzeji ponovo rade!

Pop kultura -

Radno vreme ustanova kulture nije još poznato, ali je Narodni muzej saopštio da če raditi svakog dana u periodu od 10 do 14 sati

Ministarstvo kulture uputilo je juče preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od danas nastave rad, uz striktno poštovanje preventivnih mera koje je propisala Vlada.

U cilju sprečavanja širenja epidemije virusa korona, a shodno preporuci, ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih mera koje se odnose na očuvanje bezbednosti i zdravlja zaposlenih. To se odnosi na održavanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica.

Takođe, ustanove su dužne da omoguće boravak „adekvatnog broja ljudi“ u svojim prostorijama, kao i da donesu poseban plan o proceni rizika i primene mera, u skladu sa zakonom i ostalim propisima koja se odnose na bezbednost i zdravlje na radu, navodi se u saopštenju ministarstva.

Vest je posebno obradovala ljubitelje književnosti, jer će biblioteke širom zemlje ponovo otvoriti svoja vrata upravo na Svetski dan knjige, koji se danas obeležava uglavnom onlajn.

Radno vreme ustanova kulture nije još poznato, ali je Narodni muzej saopštio da če raditi svakog dana u periodu od 10 do 14 sati.

Kurir.rs/M. V./Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track