SMEHOM PROTIV KORONE: Pančevačka književnica Senka Pavlović priredila zbornik humora
Foto: Privatna Arhiva

VREDNA

SMEHOM PROTIV KORONE: Pančevačka književnica Senka Pavlović priredila zbornik humora

Pop kultura -

U knjizi se nalaze radovi Matije Bećkovića, Dušana Kovačevića, Ljubivoja Ršumovića...

Pandemija virusa korona bila je podsticajna za pančevačku književnicu Senku Pavlović, koja je priredila zbornik humora „Smehom protiv korone“, objavljen u izdanju izdavačke kuće „Prosveta“ iz Beograda.

foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Knjiga je, inače, prva takve vrste u našoj zemlji, a sastoji se iz tri različita, a opet slična segmenta u kojima se nalaze tematska autorska dela najboljih majstora humora i satire iz Srbije (Matija Bećković, Dušan Kovačević, Ljubivoje Ršumović, Vanja Bulić, Slobodan Simić, Radivoje Bojičić, Bojan Ljubenović...) i inostranstva, šale nepoznatih autora iz naše zemlje koje su poprimile formu narodnih umotvorina i duhovitosti koje su na sličan način, anonimno, nastale u drugim zemljama, a izdvojile su se svojom efektnošću.

Autorka je munjevito reagovala, prikupila i priredila najuspelije i najduhovitije reakcije iz Srbije, regiona i Evrope na stanje koje je bilo sve, samo ne veselo. Zato je ova knjiga svojevrstan priručnik za duhovno i duhovito lečenje.

Senka Pavlović je samostalna umetnica i članica Udruženja književnika Srbije. Pod pseudonimom Rada Lekić objavila je zbirku pesama „Opsenar“ s recenzijom Matije Bećkovića i roman „Vredelo je čekati“.

Kurir.rs/ B. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track