EKSKLUZIVNO! MILAN MARIĆ IGRA TOMU ZDRAVKOVIĆA: Joksimović i Bjelogrlić izabrali glavnog glumca za svoj novi film!
Foto: Dragana Udovičić, printscreen youtube

Saznajemo

EKSKLUZIVNO! MILAN MARIĆ IGRA TOMU ZDRAVKOVIĆA: Joksimović i Bjelogrlić izabrali glavnog glumca za svoj novi film!

Pop kultura -

Producenti Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović završili su kasting za glavnu ulogu u filmu o životu legendarnog Tome Zdravkovića i kako Kurir ekskluzivno saznaje, ova uloga će biti poverena glumcu Milanu Mariću.

foto: Printksrin

Četiri godine priprema

Scenario za biografsku dramu bio je gotov još početkom godine i od tada su počele pripreme, kao i kasting za glavne uloge. Ceo proces bio je usporen zbog pandemije koronavirusa, a pre nekoliko nedelja ekipa filma se ponovo okupila i počela s radom. U najužem izboru za glavnu ulogu bilo je nekoliko vrsnih domaćih glumaca, ali nakon svih proba - Joksimović i Bjelogrlić su se odlučili za Milana Marića.

- Posle četiri godine počinjemo sredinom jula sa snimanjem. Zajedno sa Bjelogrlićem radiću na filmu o legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Kao producenti potrudićemo se da na pravi način dočaramo bogatu Tominu biografiju - kaže Joksimović za Kurir.

Marić je ostao zagonetan: - Bio sam na kastingu, ali ne mogu više da govorim o ulozi dok ne krene snimanje - kratko je rekao Marić.

foto: Kurir

Kako saznajemo, u narednim nedeljama biće definisane i ostale uloge, a početak snimanja se očekuje sredinom jula.

Željkova ideja

Bjelogrlić je nedavno objasnio da je ideja za snimanje potekla od Željka Joksimovića i njegov menadžera Baneta Obradovića.

- Zahvalan sam im jer su mi omogućili da otkrijem jedan nesvakidašnji, neobičan i inspirativan svet u kome je stvarao i živeo Toma Zdravković. U celoj domaćoj kinematografiji nemamo mnogo, odnosno imamo neobično malo biografskih filmova. Film „Toma“ će biti priča ne samo o Tominom životu već i o ljudima koji su doskoro bili tu pored nas. Nama se čini da su još uvek tu, mi živimo s refleksijom njihovih života i njihovih dela, ali oni su, nažalost, otišli, a s njima je zauvek otišlo i jedno neponovljivo vreme. Ovo će biti priča o tom vremenu - izjavio je Bjelogrlić.

Galerija likova

JUNAK I KEMAL MONTENO

Pored Tome, publika će dobiti prilike da upozna i njegovo blisko okruženje. Videćemo i Miku Antića, Zorana Radmilovića, Kemala Montena, Davorina Popovića, Silvanu Armenulić... Kemal Monteo napisao je mnoge hitove za Tomu, a u jednoj pesmi pobrojao je sve žene koje je voleo.

Andrija Kuzmanović

IGRA TOMINOG MENADŽERA

foto: Damir Dervišagić

Ulogu pevačevog menadžera igraće Andrija Kuzmanović. Bjelogrlić je s Andrijom sarađivao već na projektima „Montevideo, bog te video“ i „Senke nad Balkanom“, pa ne čudi njegov izbor Kuzmanovića. Glumac nam je već ranije kratko potvrdio da igra u filmu, ali da ne može više da govori o svojoj ulozi.

Impresivna biografija

NAGRADE U BERLINU I RUSIJI

Milan Marić ima samo 30 godina, a već impresivnu biografiju. U Berlinu je dobio nagradu za evropsku zvezdu u usponu, a u Moskvi je nagrađen za najboljeg glumca Rusije. Zbog tumačenja uloge ruskog pisca Sergeja Dovlatova u filmu „Dovlatov“ naučio je ruski za tri meseca. Jedan od najvećih izazova za pripremu te uloge bio je i taj što je morao, kako kaže, da se ugoji 20 kilograma, što mu je uspelo zahvaljujući određenoj kombinaciji treninga i načina ishrane. Publika ga je zavolela zbog uloge u seriji „Državni službenik“, a da li će zapevati kao Toma, videćemo u filmu.

Kurir.rs/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track