Najnovije vesti

INTERNET GORI ZBOG SMRTI TORBICE: Mrtav reditelj zavadio kolege
Foto: Damir Dervišagić

Podeljeni

INTERNET GORI ZBOG SMRTI TORBICE: Mrtav reditelj zavadio kolege

Pop kultura

Bez dlake na jeziku Mnogi su voleli da ga napadaju. S posebnim užitkom su to činili oni koji danas ucveljeni žale za njim, kaže dramaturg Željko Hubač

Jedan od najdarovitijih pozorišnih reditelja u regionu Igor Vuk Torbica, koji je iznenada preminuo u 33. godini nedaleko od Rovinja, uspeo je i mrtav da zavadi svoje kolege.

Odmah nakon što je objavljena vest o ovoj velikoj tragediji od kolege se oprostio Kokan Mladenović.

Ne postoje dva ista

- I posle Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio. U ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dve Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći - napisao je Mladenović

Tragičan kraj Igora Vuka Torbice komentarisali su preko društvenih mreža Dimitrije Vojnov, Dino Mustafić i Sergej Trifunović (uporedio s lošim vicem), a u medijima Ivana Vujić, što je verovatno iznerviralo filmskog reditelja Stevana Filipovića.

Oteran iz pozorišta

- Kakvo sebično, sitno derište moraš biti da čak i smrt čoveka (puno pametnijeg i talentovanijeg od tebe) koristiš da pričaš - o sebi - napisao je na Tviteru Filipović, ne želeći da otkrije na koga konkretno cilja.

U autorskom tekstu za Politiku o ovoj temi pisao je dramaturg Željko Hubač, koji je s Torbicom veoma blisko sarađivao.

- Mnogi su voleli da ga napadaju. Sa posebnim užitkom su to činili oni koji danas ucveljeni žale za njim. Za života su mu zatvarali vrata svojih teatara, komformistički se plašivši njegove beskompromisnosti kad je o umetnosti reč, a danas mu ih odjednom otvaraju razmišljajuću u stvari i dalje iskuljučivo o sebi - poručio je Hubač.

Sahrana u krugu porodice

Poslednji ispraćaj preminulog reditelja Igora Vuka Torbice biće organizovan u krugu najuže porodice u Rovinju. Zagrebačko kazalište mladih oprostiće se od dragog kolege i prijatelja na komemoraciji 7. jula, a nema još informacija da li će to učiniti i kolege u Beogradu.

Ljubomir Radanov

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...