SRPKINJA ĆE ODLUČIVATI O DOBITNIKU OSKARA: Amerika izabrala Milu Turajlić za člana Akademije!
Foto: Zorana Jevtić

lepa vest

SRPKINJA ĆE ODLUČIVATI O DOBITNIKU OSKARA: Amerika izabrala Milu Turajlić za člana Akademije!

Pop kultura -

Rediteljku Milu Turajlić pozvala je Američka akademija za filmsku umetnost i nauku da bude njihov član u sektoru dokumentaristike, što znači da će moći da učestvuje i u glasanju za Oskara u kategoriji dokumentarnih ostvarenja.

foto: Profimedia

Zadovoljstvo zbog ovog poziva, rediteljka je podelila na svojoj Fejsbuk stranici. "Veoma sam počastvovana pozivom da se pridružim Akademiji. Neverovatno je što ću se naći u tako cenjenom društvu, u klasi 2020, čiji je dosadašnji rad veoma inspirišuć. U njih svrstavam mnoge prijatelje, kolege i mentore, a to samo pokazuje velikodušnost i ljubav koje ova zajednica pruža", napisala je Turajlić.

foto: Profimedia

Akademija je pozvala 819 filmskih umetnika i radnika koji su se "istakli dopirnosom bioskopskim filmovima i filmskoj umetnosti", a pored Turajlić na listi su i autori filma "Zemlja meda" Tamara Kotevska I Ljubo Stefanov, ali i mnogobrojni dobitnici Oskara poput ekipe filma "Parazit".

Mila Turajlić nedavno je došla u Beograd kako bi dosnimila scene za svoj novi dokumentarni film "Dosije Labudović", za koji završava montažu.

Kurir.rs/ Tanjug Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track