MIRA I BODA IGRAJU RODITELJE TOME ZDRAVKOVIĆA! Kosara i Dušan podigli su PETORO DECE, a autorima se potkrala i GREŠKA!
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Saznajemo

MIRA I BODA IGRAJU RODITELJE TOME ZDRAVKOVIĆA! Kosara i Dušan podigli su PETORO DECE, a autorima se potkrala i GREŠKA!

Pop kultura -

Već nedelju dana u Valjevu traje snimanje filma o našem najvećem boemu među pevačima narodne muzike Tomislavu Tomi Zdravkoviću. Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok ćemo uz njega u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević, a konačno je prelomljeno da majku pevača igra Mirjana Karanović, a oca Slobodan Boda Ninković.

foto: Aleksandar Letić

Roditelji slavnog pevača majka Kosara i otac Dušan imali su petoro dece. Tomislav se rodio treći po redu, u nedelju, 20. novembra 1938. godine, kad je porodica živela u Aleksincu. Pred rat zbog bede i nemaštine Dušan je preselio porodicu u rodno Pečenjevce, koje se nalazi u blizini Leskovca. Majka Kosa bila je domaćica kao i žene tog vremena. Rodila je pevaču još tri brata, Aleksandra, Ivana i Novicu, koji je takođe pevač, kao i sestru Mirjanu. Slobodan Boda Ninković je već snimio svoje scene, dok će se Mira naknadno pridružiti ekipe. Slavna glumica ove godine već igra jednu istorijsku ličnost, u seriji "Porodica" je Mirjana Marković.

Snimanje filma "Toma" tek što je počelo, a fanovi su autorima već pronašli jednu grešku. Boda Ninković objavio je fotografiju sa seta, a jedan od prvih komentara bio je da Dušan, otac velikog pevača, nikad nije nosio brkove.

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu, koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

U ostalim ulogama u ovom projektu videćemo i Petra Benčinu kao lekara slavnog pevača, Andriju Kuzmanovića kao menadžera, kao i mnoge druge.

- Tomu Zdravkovića su zvali "pesnik tuge". Pevao je iz duše i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma - izjavio je Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja.

Film "Toma" predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena. Projekat "Toma" realizuje se u saradnju s Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za početak naredne godine.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/ Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track