ŠEST NOVIH TUŽBI PROTIV VAJNSTINA: Harviju preti doživotni zatvor!
Foto: Profimedia

NE PIŠE MU SE DOBRO

ŠEST NOVIH TUŽBI PROTIV VAJNSTINA: Harviju preti doživotni zatvor!

Pop kultura -

Filmski mogul Harvi Vajnstin suočava se sa još šest novih optužbi za seksualne napade počinjene u Los Anđelesu između 2004. i 2010. godine.

foto: Profimedia

Holivudski producent, koji je na izdržavanju 23-godišnje zatvorske kazne zbog silovanja više žena, mogao bi da bude doživotno osuđen zbog seksualnog napastvovanja. U novim optužbama on se tereti za tri silovanja i tri prisile na oralni seks koje su se, kako se navodi u optužnici, dogodile na Beverli Hilsu u razmaku od šest godina, piše Miror.

foto: Profimedia

Prva optužba za silovanje je u u vezi sa jednom od četiri poznate žrtve Vajnstina, a to se navodno dogodilo u periodu između septembra 2004. i septembra 2005. godine. Ostale krivične prijave se odnose na novu, petu žrtvu, koja ga optužuje za silovanje u dva navrata, u periodu od novembra 2009. do novembra 2010. Filmski producent je prvo optužen za silovanje jedne žene i seksualno zlostavljanje druge. U pitanju su odvojeni incidenti iz 2013. godine. Okružno tužilaštvo Los Anđelesa je potom slučaj proširilo i optužili su ga za seksualno zlostavljanje još jedne žene u hotelu koje se dogodilo u maju 2010. godine. Nakon toga su usledile nove optužbe. Ukoliko bude osuđen po svih 11 tačaka optužnice s kojima se trenutno suočava, Vajnstinu preti zatvorska kazna od čak 140 godina, rekao je okružni tužilac iz Kalifornije.

Kurir.rs/ J. STUPARUŠIĆ/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track