ZAVRŠENO 65. STERIJINO POZORJE U NOVOM SADU: Najbolja predstava festivala Semper idem traje pet sati, a nagrađen i mladi glumac!
Foto: Nađa Repman, Narodno pozorište Sombor

kraj

ZAVRŠENO 65. STERIJINO POZORJE U NOVOM SADU: Najbolja predstava festivala Semper idem traje pet sati, a nagrađen i mladi glumac!

Pop kultura -

Žiri 65. Sterijinog pozorja odlučio je većinom glasova da je najbolja predstava ovogodišnjeg festivala "Semper idem" Gorčina Stojanovića, a po romanu Đorđa Lebovića.

Nikada u somborskom pozorištu jedna predstava nije trajala pet sati, a verovatno ni bila nagrađena na ovoj prestižnoj smotri u Novom Sadu. Energija i emocije prepliću se u svakoj sceni, pa i ne čudi odluka da Stojanović dobije priznanje za najbolju režiju.

foto: Nađa Repman, Narodno pozorište Sombor

Sterijina nagrada za tekst savremene drame otišla je Dimitriju Kokanovu za "Kretanje", a za dramaturgiju Slobodanu Obradoviću za "Radničku hroniku" Petra Mihajlovića.

Najbolja glumačka ostvarenja napravili su Jelena Ilić i Aleksandar Đinđić u rolama u "Kretanju", Krista Sorčik u predstavi "Gustav je kriv za sve", te maestralni Marko Marković, koji pet sati ne silazi sa scene kao dečak Đorđe u komadu "Semper idem".

foto: Damir Dervišagić

Najbolji mladi glumci suPavle Mensur, dobio je priznanje za svoju prvu pozorišnu ulogu u Bitefovom "Kretanju", i Bojana Milanović. Nagradu publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu (prosečna ocena 4,72) dobilo je ostvarenje "Ko je ubio Dženis Džoplin?" Tijane Grumić Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Kurir/ Foto: Narodno pozorište Sombor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track