Najnovije vesti

FILIP HAJDUKOVIĆ IGRA UBICU U SERIJI MOČVARA I PORUČUJE: Jednom u karijeri igrate ovakvu ulogu! Najteže je mi bilo da ga branim!
Foto: Marina Lopičić

Nema više tajni

FILIP HAJDUKOVIĆ IGRA UBICU U SERIJI MOČVARA I PORUČUJE: Jednom u karijeri igrate ovakvu ulogu! Najteže je mi bilo da ga branim!

Pop kultura

Nema više tajni, serijskog ubicu u seriji "Močvara", kog je tražila cela Srbija, igrao je Filip Hajduković.

Mladi glumac priznaje za Kurir da nije mogao da sakrije ovu tajnu i da njegova generacija nije tako mračna kao što je prikazana u priči koju je publika mogla da prati vikendom na Superstar TV i RTS.

Serija "Močvara" se završila i izazvala burne komentare. Na koji način ste je vi doživeli?

- Reakcije jesu burne i nije baš svako upoznat sa ovim žanrom. Smatram da je bitno što se noar pojavio i kod nas, i drago mi je što je serija baš takva kakvu su autori hteli. Najveći mulj u ovoj močvari su, naravno, sami likovi. Ono što me je najviše privuklo jeste to što ne postoje pozitivci i negativci, svi su sve, i to je učinilo proces pripreme i snimanja same serije veoma zanimljivim i izazovnim.

foto: Marina Lopičić

Kakvo mesto zauzima Vid u vašoj dosadašnjoj karijeri? Šta vam je bilo najteže da iznesete?

- Pre svega mi je drago što sam dobio priliku da takav lik igram, koji se ne dobija baš svaki dan. I što me je neko uopšte video u takvoj ulozi i imao poverenje da će to da funkcioniše. Kroz seriju vidimo šta je radio, kroz šta je prolazio i kako doživljava svet oko sebe, i veliki izazov je bio kako se sad pojaviti kao taj lik. Scenaristkinja ga je veoma vešto postavila i gledaoci dobiju predstavu o njemu pre nego što se pojavi, tako da nisam znao uopšte šta raditi sad sa njim, ko može biti taj mladić jer nemam baš u okolini neke primere iz kojih mogu da vučem inspiraciju.

Kome ste otkrili da ste ubica?

- Trudio sam se da sačuvam tajnu, ali sam Olegov poziv iz radosti podelio sa bliskim ljudima: "Igraću ubicu!!!" Jedan taksista u Aranđelovcu je počeo da mi priča kako je oduševljen serijom i kako je ubeđen da zna ko je ubica, vuklo me je da mu otkrijem da vidim kako će da reaguje. Ali nije bio zadovoljan uopšte i mislim da je hteo da me izbaci što sam mu pokvario dalje gledanje serije.

foto: Marina Lopičić

Šta ste kao umetnik novo saznali o sebi kroz rad na ovoj seriji i iz saradnje s Olegom i Milenom?

- Sa Olegom i Milenom je proces uvek značajan, predivan i fokusiran. Postavljaju visoke standarde, pre svega svojom predanošću i inteligencijom i hteli - ne hteli izvuku mnogo iz svakoga. Milena postavi lik tako da, ako se ne igra do kraja, ne dobije neki svoj oblik, a opet ako se uđe u materiju, onda njen tekst dobija svoje potpuno značenje, novu dimenziju. Za moj razvoj je jako bitno da sam prošao kroz ovo, jer ovakve likove stvarno retko gde možete dobiti priliku da igrate. Najteži deo posla je opravdati te ljude baš takve kakvi jesu, iako igram ubicu, ja moram da ga branim, moram da stanem iza tog lika i, kad se to uradi, dalje se sve samo otvara. Onda shvatamo koliko su ti likovi duboki i koliko zapravo tu ima za igru. Ono što uvek saznate u procesu sa njima jeste da možete ono što ste mislili da ne možete.

foto: Printscreen

Kakvi su vaši planovi?

- Teško je kao mlad glumac imati neke planove, čak se i trudim da ih nemam, jer se lako ruše, zavisite od toga ko će vas zvati i za šta. Jedini plan mi je da u svakoj sledećoj ulozi izvučem nešto što dosad nisam.

Odrastao u Bloku 61: Novi Beograd nije tako mračan

Odrasli ste na Novom Beogradu. Da li ste vi iz Bloka 11c? Da li je on zaista tako mračan i jedna močvara?

- Nisam iz 11c, odrastao sam u Bloku 61. Možda grešim, ali čini mi se da moja generacija sa Novog Beograda nije tako mračna. Čak mi se čini da su sve manje razlike između delova grada što se moje generacije tiče, tj. da se razlike polako gube. Imao sam priliku da upoznam neke starije ljude iz blokova koji su kolateralna šteta devedesetih, i da, i te kako je mračno.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...