RENOVIRANA PORODIČNA KUĆA, KONTEJNER, SKRIVENA OAZA: Poznati na ova mesta beže iz Beograda da se sakriju od JAVNOG ŽIVOTA!
Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas, Ana Paunković

NAŠLI MIR

RENOVIRANA PORODIČNA KUĆA, KONTEJNER, SKRIVENA OAZA: Poznati na ova mesta beže iz Beograda da se sakriju od JAVNOG ŽIVOTA!

Pop kultura -

Poznatim ličnostima je pošlo za rukom da razviju biznis u selima iz kojih su potekli, a drugi su pak poželeli da imaju svoju oazu mira u koju su uložili ogroman kapital.

Žika Nikolić - Dom koji budi uspomene

Voditelj Živorad Nikolić, iliti Žika Šarenica, neretko uživa da posećuje kraj u kome je rođen, a gde se nalazi i njegova porodična kuća koju je nedavno renovirao. U pitanju je mesto Jasikovici kod Trstenika.

- Bilo je teških dana, ali se nikad nije gladovalo. Nekada se živelo na proji, nekada na kajmaku, nekad na mesu, bilo je svega. U bašti moje majke sve je raslo, paprika, krompir, sve. Mogao sam sve da zidam, ali ovo je nešto što budi uspomene. Kuća je ostala takva kakva je, uradili smo zidove i staze, želim da tako bude, a i dopada se mojim potomcima - ispričao je Žika u emisiji "Nećete verovati" i pokazao skromnu kuću koja je uređena u etno-stilu.

foto: Zorana Jevtić

Milan - Lane Gutović - Skromni kontejner za pecanje

Milan - Lane Gutović izgradio je na ribnjaku u Vojvodini vikendicu u koju odlazi kada želi da se osami.

- Zimi je malo neudobno, ali je leti predivno. Više mi prija da budem sam. Nekim ljudima moje ponašanje čini se nedoličnim ili dovoljno dobrim za izbegavanje. Nisam ja prgav, nemam to u karakteru, ali umem da budem neprijatan za jednu vrstu ljudi - rekao je Milan Gutović u emisiji "Lično, nezvanično" i otkrio kako izgleda njegova oaza.

- U pitanju je kontjener koji sam izgradio za odmor i pecanje. Imam dva kreveta i kupatilo. Imam tu i 20 štapova za pecanje, a svaki ima svoju funkciju, veći su za teže ribe, a blinkeri su za plovke. Kažu da se na pribor prvo upeca ribolovac. Nekad bude veličanstven ulov, a nekad katastrofa.

Glumac je takođe otkrio zašto je se pre odlučio za skromnu montažnu kuću umesto one prave.

foto: Printscreen/Youtube

Vojin i Sloboda Ćetković - Vikendica sa bazenom u Čortanovcima

Glumački par Vojin i Sloboda Ćetković koji u pauzama između snimanja uglavnom vreme provode na velelepnom imanju u Čortanovcima. Svoj dom sebično čuvaju od radoznalih pogleda, ali su tokom karantina usled pandemije najviše vremena provodili upravo u vikendicu pa je Sloboda neretko na Instagram profilu kačila slike iz njihove oaze mira. Glumica je tako i otkrila kako izgleda parče njihovog raja. Reč je o luksuznom imanju, u sklopu kog je pored porodične kuće i veliko dvorište sa bazenom.

foto: Marina Lopičić

Miloš Biković - Uz pomoć komšija sredio imanje u Valjevu

Miloš Biković je početkom godine kupio veliko imanje u blizini Valjeva. Budući da je kupio imanje sa starom kućom i okućnicom, mladi glumac je tokom izolacije iskoristio vreme da se posveti izgradnji novog doma. Angažovao je nekoliko majstora, sa kojima je sređivao imanje, a neretko su mu pomagale i komšije.

foto: Printscreen/Instagram

- Ovde celo selo zna da sam došao pošto su u toku građevinski radovi. Onda su svi krenuli da dolaze i bilo je njih koji su želeli da se slikaju, ja sam odmah pomislio, jao, vidi ovaj sindrom igra mečka. Međutim, onda su drugi dan došli da mi pomognu i ja sam mislio, okej, biće im zanimljivo dan-dva. Međutim, evo, tako dođu komšije i njihova deca, momci od 15 i 11 godina i rade sa mnom po ceo dan. Pre neki dan sam došao kasnije, oni su od 11 ujutru prebacivali neki crep do 15 časova. Jedan tako potpuno neočekivan sled. Onda kad vidim da oni nisu taj dan, recimo, sedeli na telefonima i društvenim mrežama, bude ti lepo i drago da ima takve dece - ispričao je Biković u emisiji "TV lica, kao sav normalan svet" koji na imanju ima i voćnjak.

Nataša Bekvalac - Luksuzno imanje u Čeneju

Popularna pevačica Nataša Bekvalac iz bučnog Beograda sklonila se u Čenej, gde je sagradila svoj pravi mali raj. U središu velikog imanja nalazi se luksuzna vila i u potpunosti je ograđenu zalenilom.

Iako je u više navrata imala problema tokom gradnje, a potom i dobijanja građevinske dozvole, Bekvalčeva je upela sve da sredi. Nata je u gradnju kuće uložila nekoliko stotina hiljada evra, pa ima kuhinju, ogroman dnevni boravak, dva kupatila i više spavaćih soba, čak dva prostrana balkona, a osim glavnog, ima i više pomoćnih objekata. Posebnu draž daje pažljivo uređeni vrt, o kom brine pevačica, a pravo mesto za potpuni hedonizam jeste prostrani bazen koji je uvek centralno mesto okupljanja tokom letnjih dana.

foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

Ivan Milinković - Prirodna raskoš na Kosmaju

Nadomak Beograda u bogatoj prirodi Kosmaja Ivan Milinković pazario je kuću, koju je opremio i nadogradio u velelepno zdanje u kome sada provodi najviše vremena. Iza Ivanove vikendice prostire se veliko imanje koje gleda u raskošnu prirodu i zelenilo Kosmaja, ali i njegov veliki voćnjak.

Gagi Jovanović - Brvnara na Zlatiboru je moj dom

Glumac Dragan - Gagi Jovanović pauzu u glumi proveo je u Ribnici kod Zlatibora gde ima kuću. Do njegovog imanja ne može da se dođe lako, već zemljani put vodi do kuće koja je ušuškana u hrastovu i bukovu šumu. Tokom dana vreme provodi tako što uživa u čarima prirode, potom u druženju sa meštanima, a često ugosti prijatelje koji žele da spas od gradske gužve pronađu na planini.

foto: Marina Lopičić

Vesna Čipčić - Divčibare su moj spas

Glumica Vesna Čipčić u planinu Divčibare zaljubila se odavno kao turista, a sada već godinama najrađe vreme provodi u svojoj vikendici.

- Sasvim slučajno, baš ispred ove kuće, fotografisao me je moj kum dok smo se skijama spuštali pored nje. Rekla sam da će, ako je jednog dana kupim, moja kuća ličiti na nju. Onda sam ljudima kod kojih sam iznajmljivala smeštaj ostavila svoj kontakt da mi jave ako saznaju da neko prodaje brvnaru ili vikendicu. Šest godina kasnije, javili su mi da se prodaje baš kuća u koju sam se zaljubila na prvi pogled - ispričala je Vesna jednom prilikom. Glumica takođe ima i baštu oko svoje vikendice koju uređuje sa posebnom ljubavlju. Tu je zasadila i mladi luk, jagode, ali i različite vrste cveća.

foto: Kurir

Kurir.rs/K.Đ/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track