ZAVRŠENI FILMSKI SUSRETI U NIŠU: Nagrade pripale mladim glumcima Filipu Đuriću, Ivani Vuković i Vladimiru Gvojiću!
Foto: Vanja Kesar

neočekivano

ZAVRŠENI FILMSKI SUSRETI U NIŠU: Nagrade pripale mladim glumcima Filipu Đuriću, Ivani Vuković i Vladimiru Gvojiću!

Pop kultura -

Žiri 55. Filmskih susreta u Nišu s predsednicom Tijanom Pečenčić i članovima Feđom Stojanovićem i Jelenom Milom glavnu festivalsku nagradu, gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje, dodelio je Filipu Đuriću za ulogu u filmu "Moj jutarnji smeh", reditelja Marka Đorđevića.

- Film je sniman u periodu od dve godine. Nekako sam na početku bio stegnut, a onda su me zapravo dobro napisan scenario i saradnja sa, nažalost preminulim, Glogovcem opustili, tako da je onda sve išlo lako - rekao je Đurić prilikom uručenja nagrade.

foto: Promo

Dobitnica priznanja Carica Teodora za najbolju žensku ulogu je Filipova partnerka Ivana Vuković, a Car Konstantin otišao je Vladimiru Gvojiću za ulogu u filmu "A. S. (25)". Anji Pavićević pripala je povelja za najbolju žensku ulogu u filmu "Ime naroda", autora Darka Bajića. - Ovaj festival je nekako pripao mladim glumcima i mi se tome nismo opirali, već smo ih nagradili - rekla je predsednica žirija Pečenčićeva.

foto: Promo, Vanja Kesar

Mlada nada srpskog filma, devojčica Nina Janković dobitnica je nagrade za epizodnu žensku ulogu u filmovima "Realna priča" reditelja Gordana Kičića i "Vojna akademija 5" Dejana Zečevića, a u muškoj konkurenciji je to Andrija Kuzmanović za ulogu u filmu "Ime naroda" reditelja Darka Bajića. Povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio je Vojin Ćetković za rolu u filmu "Grudi", dok je najbolji strani glumac Goran Bogdan s nagrađivanim ostvarenjem "Otac".

foto: Marina Lopičić

Kurir/ M. S., foto: Vanja Keser

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track