KORONA REMETI BORINE DANE U VRANJU: Otkazana predstava Kaligula Narodnog pozorišta iz Beograda zbog glavnog glumca
Foto: T.S.

predostrožnost

KORONA REMETI BORINE DANE U VRANJU: Otkazana predstava Kaligula Narodnog pozorišta iz Beograda zbog glavnog glumca

Pop kultura -

Predstava "Kaligula" Albera Kamija u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, koja je trebalo da bude odigrana večeras u okviru "Borinih pozorišnih dana", otkazuje se jer je utvrđeno da je glavni glumac bio u kontaktu sa kolegom kod koga je potvrđen korona virus, objavljeno je na gradskom sajtu.

foto: T.S.

Ljubitelje pozorišne umetnosti, koji su kupili karte za večerašnju predstavu, kontaktiraće nadležni iz Pozorišta "Bora Stanković".

Jubilarni 40. Borini pozorišni dani održavaju se u Vranju ove godine pod sloganom "Sadašnje u prošlosti" od 21. do 24. oktobra. Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, odabrao je četiri predstave: komad "Travnička hronika" u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta iz Sombora, zatim komad "Kaligula" Narodnog pozorišta iz Beograda, "Seljačku operu" nastalu u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina i "Pasivno pušenje" beogradskog Zvezdara teatra.

foto: T.S.

U okviru pratećeg programa 40. Borinih pozorišnih dana publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom "Pozorište u fotografskoj umetnosti" Sterijinog pozorja, promociju romana "Crna ptica" mlade dramaturškinje, Vranjanke, Aleksandre Jovanović i dečiju predstavu vranjskog teatra "Čarobnjak iz Oza".

(Kurir.rs/T.S./Foto:T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track