NOVI USPEH SRDANA GOLUBOVIĆA: Film Otac osvojio Monpelje!
Foto: Nemanja Nikolić

neočekivano

NOVI USPEH SRDANA GOLUBOVIĆA: Film Otac osvojio Monpelje!

Pop kultura -

Film "Otac", u režiji Srdana Golubovića, osvojio je još jedno prestižno priznanje - glavnu nagradu na 42. međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Monpeljeu.

Potresna priča inspirisana istinitim događajima, pretočena u filmski narativ, odlukom stručnog žirija, kako se navodi u saopštenju, ovenčana je nagradom Zlatna Antigona u takmičarskom programu dugometražnog igranog filma. Nakon premijere na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, gde je osvojilo dve nagrade, ovo ostvarenje nastavilo je da niže priznanja - Zlatna vrata na Pula film festivalu, odličje za najbolji međunarodni narativni film na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Kalgariju, kao i prvu nagradu na 13. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE).

foto: Maja Medić

Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan, a ostale su poverene Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću. Prvi put na filmu našli su se i Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Kurir/ Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track