NOVO ČUDO SRPSKOG FILMA VASA VRANEŠ: Za ulogu sam se izborio među 300 dece!
Foto: Promo

IZ LONDONA ZA KURIR

NOVO ČUDO SRPSKOG FILMA VASA VRANEŠ: Za ulogu sam se izborio među 300 dece!

Pop kultura -

Mladi Vasa Vraneš ima samo 11 godina i veliko je glumačko otkriće srpskog filma.

Hemija između njega i Nenada Jezdića je najveća vrednost novog ostvarenja "Vikend sa ćaletom" Miroslava Momčilovića, a mladi glumac bio je juče gost Kurir televizije.

- Na prvu audiciju sam otišao sa sedam godina u Beogradsko dramsko pozorište i od tada idem redovno na kastinge. Za film "Vikend sa ćaletom" morao sam da prođem četiri kruga selekcije. Išao sam tada u školu glume kod Nenada Nenadovića, a tamo je došla Milena Predić i pozvala nas na kasting. Prvo je bilo 300 dece, a na kraju su ostala nas dvojica - kaže Vasa.

foto: Promo

Priča o Kašiki, mafijašu na zalasku karijere koji dobija priliku da vikend provede sa sinom Ognjenom, čini jezgro novog filma "Vikend sa ćaletom". U njemu je mladi glumac Vasa zaigrao uz Nenada Jezdića i Branka Vidakovića i dobio priliku da pokaže kako odrastaju mladi danas.

- Čudesno mi je i neverovatno kako izgleda ceo film. Nisam mogao da zamislim da će sve tako ispasti kad smo snimali. Mi nismo scene snimali redosledom kakve su u filmu, a kad sam sve video na jednom mestu, mogu reći da sam oduševljen - iskren je mladi glumac, koji trenutno živi u Londonu.

foto: Promo

Vasa kaže da će mu u najlepšem sećanju sa snimanja ostati proslava njegovog desetog rođendana.

- Nisam znao da će mi napraviti iznenađenje. Doneli su i tortu, pevali smo i igrali - objašnjava Vraneš, kome nije baš sve išlo lako.

- Najteže mi je pala scena pred kraj filma, kad treba da zaplačem. Moralo je da bude veoma emotivno, a da ne preteram. Meni je bilo najteže da razumem svoj lik jer nikad nisam bio u takvoj poziciji. Nenad Jezdić i Bane Vidaković su mi mnogo pomogli.

foto: Promo

Vasa otkriva da se dobro zabavljao radeći sa Vujadinom Savićem i Džejom. - Vujadin nije nikad glumio, pa sam imao potrebu da se pokažem tu, jer ja kao imam iskustva. Imao sam veliku tremu. Džej me je oduševio. Mi smo tu scenu s njim snimali 12 sati, bili smo umorni, a on je bio sve vreme veseo i pevao je - priseća se Vasa.

On nam, na kraju, otkriva da će i u Engleskoj nastaviti da se bavi glumom. - Prvo ću morati da savladam jezik - zaključuje Vraneš.

foto: Damir Dervišagić

Najveći kompliment

Miša mi je rekao da sam njegov kompanjon

Vasa od starijih kolega najviše voli Mišu Janketića. - Mi smo glumili zajedno u predstavi "Kad su cvetale tikve". Uvek sam se ježio kad bi on stao na scenu. Bilo mi je drago kad mi je dao autogram i rekao da sam ja njegov kompanjon - otkriva Vasa.

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track