NOVO ČUDO IZ SRBIJE! Neda Nikolić na fruli svira etno-džez, a njenog saradnika i uzora svi dobro znamo! Oni imaju velike planove!
Foto: Aleksandar Vuković

Lepo

NOVO ČUDO IZ SRBIJE! Neda Nikolić na fruli svira etno-džez, a njenog saradnika i uzora svi dobro znamo! Oni imaju velike planove!

Pop kultura -

Neda Nikolić jedna je od najboljih frulašica na ovim prostorima.

Publiku uspeva da šokira tako što izvadi frulu, a zasvira džez. Ona se nedavno se vratila iz Amerike, a tamo se njena turneja neplanirano odužila zbog korone i morala je da produži svoj boravak nekoliko meseci. Ali nije gubila vreme, učila je decu sa one strane Atlantika kako da zasviraju frulu i držala koncerte. Ipak, jedva je čekala da se vrati jer je ovde nastavila saradnju sa poznatim muzičarem Aleksandrom Sofronijevićem, sa kojim planira nove numere i spotove. I naravno, i dalje stvara etno-džez.

- Nedu sam zapazio prvo na Jutjubu, gde prelepo i fantastično svira frulu. Ona je već kao jako mlada imala specifičan izraz kao solista, a to je meni i privuklo pažnju - priseća se Sofronijević.

foto: Damir Dervišagić

On trenutno završava izgradnju studija, gde, kako kaže, uskoro očekuje da odjekne i Nedina frula.

- Mi smo uradili dve numere, obrade fantastičnih vlaških pesmama za koje niko nije čuo. To je Neda maestralno odsvirala - svetski zvuk i način sviranja. I snimili smo jedno prelepo pravo šumadijsko kolce, koje je bilo u TV seriji "Ljubav na seoski način" i za koje je Neda imala fenomenalnu ideju da sve to ekranizujemo prelepim spotom koji će biti prezentovan - objašnjava Sofronijević.

I Neda se slaže sa svojim saradnikom.

- Mislim da je ovo velika prekretnica u mojoj karijeri. Dosta stvari se promenilo od kada sam počela da sarađujem sa Sofrom, iz razloga što sam ja do pre neku godinu bila dete, devojčica koja svira frulu, kad imate uzore. Sofra je bio jedan od tih ljudi iako nije frulaš. Stvarno sam dosta naučila od njega, i dalje učim. Zaista se radujem svim budućim projektima zato što vidim tu jedan veliki potencijal, a njemu veliko hvala što je to prepoznao u meni i nadam se da ćemo snimiti još dosta divnih numera - poručuje umetnica iz Kovina.

Kurir, M. K., foto: Aleksandar Vuković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track