LARA KROFT BILA MI JE INSPIRACIJA ZA LIK SARE KON: Sarajevska glumica Ida Keškić o borbi za život i velikom povratku na film!
Foto: Promo

Mistična

LARA KROFT BILA MI JE INSPIRACIJA ZA LIK SARE KON: Sarajevska glumica Ida Keškić o borbi za život i velikom povratku na film!

Pop kultura -

Jednu od zapaženijih uloga u drugoj sezoni popularne serije "Državni službenik", koja se emituje svakog vikenda na kanalima Superstar TV i Pink, pripala je i glumici Idi Keškić.

Brojnu publiku i kritiku oduševio je lik negativke, ali i neustrašivog i misterioznog agenta Sare Kon. Ovu ulogu je sjajno iznela Ida, sarajevska glumica koja ni u privatnom životu nije imala ništa manje uzbudljivih, ali i ekstremno opasnih situacija. Kao pasionirana zaljubljenica u skijanje, ona je doživela strašnu nesreću pre nekoliko godina, kada je pala u planinsku provaliju duboku 500 metara. Posle ovog strašnog događaja dva meseca je provela u bolnici, a potom je usledio period života u invalidskim kolicima. Ipak, danas je, najviše zahvaljujući svojoj borbenosti i upornosti, ponovo na svojim nogama.

foto: Promo

Iskoristili smo Idinu ljubaznost i porazgovarali s njom o novoj ulozi, odnosu sa starijim kolegama, nezgodi koja joj je promenila život iz korena.

Pre nekoliko godina doživeli ste strašnu nesreću i jedno vreme ste proveli i u invalidskim kolicima. Šta vas je ohrabrilo u tim teškim trenucima da ne odustanete od borbe za oporavak i nastavite dalje?

- Ljubav prema životu mi je dala snagu i energiju pri oporavku. Kad vam se pruži druga šansa za život, odustajanje sigurno nije opcija, štaviše, volja za životom je umnogome veća. Uporna sam i neustrašiva i nikada ne odustajem.

Igrate vrlo zanimljivu i zahtevnu ulogu u drugoj sezoni serije "Državni službenik". Kako su izgledale glumačke, ali i fizičke pripreme za snimanje, s obzirom na to da u seriji vrlo vešto baratate oružjem?

- Mesec dana pre snimanja sam išla na treninge borilačkih veština kako bih ušla u taj borbeni modus. Na snimanju serije smo imali eksperta za oružje, tako da sam uz njega bez problema savladala tehniku, a pomoglo mi je dosta i bavljenje streljaštvom - pucanje iz vazdušne puške.

foto: Promo

Lik majora Sare Kon je vrlo kompleksan i na neki način misteriozan. Kako biste je vi opisali i kakvi su bili prvi utisci kada vam je bio predočen scenario?

- Scenario je dinamičan i uzbudljiv i veoma mi se dopao, a prva asocijacija na lik Sare Kon mi je bila, naravno, Lara Kroft. Ulazeći dublje u analizu lika, uvidela sam njene glavne osobine i karakteristike. Sara je jaka i stabilna ličnost, veoma požrtvovana i uz to neustrašiva, dobro obučena i spremna na sve kako bi postigla svoj cilj - osvetu. Sa nestrpljenjem sam čekala da oživim Saru Kon, jer sam veliki ljubitelj akcije i adrenalina.

foto: Profimedia

Prva sezona ove serije doživela je veliku popularnost kod nas i u regionu. Da li je bio izazov pridružiti se već uigranoj ekipi i kakva sećanja imate na samo snimanje?

- Ekipa serije je sjajna i bila mi je poznata odranije, te sam bila svesna izazova preda mnom, a ja volim izazove. Ranije, dok sam gledala seriju, poželela sam da budem njen deo. Sada sam tu - želja mi se ispunila. Uživala sam u svakom trenutku snimanja i brzo našla zajednički jezik sa ekipom, jer su svi jako srdačni, kolegijalni i profesionalni.

Iako je lik koji tumačite tragično nastradao, da li je on osnov za dalji razvoj nekih novih likova i da li će se u nastavku serije saznati sve tajne majora Sare Kon?

- Što se toga tiče, ne mogu vam ništa reći. Ko zna, možda ćemo se sretati sa Sarom i u budućnosti.

foto: Promo

O poslednjoj sceni Laušević mi je mnogo pomogao na snimanju

Poslednju scenu u epizodi u kojoj vaš lik tragično gubi život delite s legendarnim Žarkom Lauševićem. Kako je bilo snimati s njim, da li je odgovornost da sve protekne kako treba bila veća?

- Žarko Laušević je glumačka legenda i iskreno me je oduševio na snimanju, ali i iza kamere. On u sve unosi određenu lakoću i opuštenost, što mi je dodatno pomagalo na setu i davalo samopouzdanje da iznesem svoj deo posla na najbolji mogući način.

Kurir, Aleksandar Panić, foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track