KO JE DEVOJKA IZ HRVACA O KOJOJ JE PEVAO DŽONI ŠTULIĆ? Imala 18 kad su počeli vezu, a posvećene su joj NAJEMOTIVNIJE PESME! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

BURNA LJUBAVNA PRIČA

KO JE DEVOJKA IZ HRVACA O KOJOJ JE PEVAO DŽONI ŠTULIĆ? Imala 18 kad su počeli vezu, a posvećene su joj NAJEMOTIVNIJE PESME! (FOTO)

Pop kultura -

Branimir Džoni Štulić svojim pesmama oduševljavao je mnoge u Jugoslaviji, a slušaju se i dan danas.

Mnoge devojke opevane su u Džonijevim pesmama, a jedna od njih je i "Devojka iz Hrvaca" iz pesme "Usne vrele višnje".

Ta devojka je Snježana Banović, koja je imala 18 godina kada je bila u vezi sa Štulićem, koji je 10 godina stariji od nje. Vezi su se na početku protivili njeni roditelji. Njoj su posvećene neke od najlepših Azrinih pesama, kao što su "Život običnog tempa", "Jesi li sama večeras?", "Volim te kad pričaš" i "Usne vrele višnje".

Njih dvoje čak je trebalo i da se venčaju, pa je tako 1983. godine, kada se Džoni pakovao i planirao put u Holandiju, prvobitni plan je bio da i ona ide sa njim. Tada su bili tri godine u vezi i pred brakom, čak su odredili i datum venčanja. Džonijeva majka molila je Snježanu da se ukrca sa njim na taj avion "jer će on propasti sam u Holandiji".

foto: Printrscreen

Snježana je odustala od toga, a danas je pozorišna rediteljka i doktor nauka, ali i profesorka produkcije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umetnosti. Snježana je jednom prilikom govorila o životu sa Štulićem i priznala da još uvek čuva uokviren rukopis pesme "Volim te kad pričaš" i da je to sve što je od njih dvoje ostalo.

"Jedna pesma, koju sam ja kasnije čula, krajem osamdesetih, kada više nismo bili u dobrim odnosima je prepev "Are you lonesome tonight", odnosno "Jesi li sama večeras" tačan je opis nekoliko događaja iz našeg zajedničkog života. Ta pesma mi je možda i najdraža", rekla je svojevremeno za radio "Totalni FM Split".

foto: Printscreen

Kurir.rs/K.Đ/Balkanrock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track