NEKI TO VOLE VRUĆE S PRAVOM POREDE S BUBOM U UHU! Dirigent Predrag Vasić, koji danas radi u UN, otkriva sve tajne hit mjuzikla!
Foto: Arhiva Pozorišta na Terazijama

Jubilej predstave pozorišta na terazijama

NEKI TO VOLE VRUĆE S PRAVOM POREDE S BUBOM U UHU! Dirigent Predrag Vasić, koji danas radi u UN, otkriva sve tajne hit mjuzikla!

Pop kultura -

Povodom tri decenije od premijere mjuzikla "Neki to vole vruće" u postavci Sofije Soje Jovanović ("prve dame pozorišne i filmske režije"), Pozorište na Terazijama će na taj dan, 27. decembra, izvesti jednu od najdugovečnijih predstava u Beogradu.

Od početka glavne uloge u njoj igrali su Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić, a Kurir je povodom jubileja pozvao i njenog dirigenta Predraga Vasića, koji danas radi u službi Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde vodi orkestar od 60 članova.

- Bio sam tada šef hora, a predstava "Neki to vole vruće" je treći komad u kojem sam radio sa Sojom Jovanović. Meni je to tada bio najveći zadatak jer sam dirigovao, spremao pevače i radio aranžmane. Mjuzikl je imao neverovatan uspeh, a mislim da je oborila sve rekorde na Balkanu i s pravom se poredi sa "Bubom u uhu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta - kaže Vasić.

Predrag Vasić
foto: Či Lin

On smatra da je predstavi došao kraj u podeli s Buletom i Radetom.

- Za njih je to naporno. Predstava je veoma zahtevna - objašnjava Vasić.

Predrag je u Ameriku otišao nakon premijere ovog komada da pogleda hitove s Brodveja, a kući se nije vratio jer je počeo rat u bivšoj Jugoslaviji.

- Na kućnu adresu u Beogradu dolazi mi vojna policija u nameri da me mobiliše. Majka me je preklinjala da pronađem neki privremeni posao u Njujorku dok se stvari ne smire. Bio sam zbunjen, danima sam šetao ulicama tog velikog grada, dok se jednom prilikom nisam obreo pred velelepnom zgradom Ujedinjenih nacija na Ist Riveru. Naoružan znanjem tri svetska jezika i samopouzdanjem koje sam doneo u koferu iz Beograda, ušao sam u zgradu i upitao imaju li neki posao za mene. Ne znam da li je presudila činjenica što sam iskreno nastupio i rekao da je u mojoj zemlji počeo građanski rat i da sam spreman da radim bilo koji posao - seća se Vasić.

Svetislav Bule Goncić
foto: Tamara Trajković

Za mjuzikl "Neki to vole vruće" veže ga i kumstvo sa Buletom Goncićem.

- Nas dvojica smo najbolji prijatelji. Bili smo i komšije, pa kad je došlo vreme da se ženim, nije bilo dileme. Zahvaljujući Buletu danas imamo snimke sa proba mjuzikla. On, kad nije bio na sceni, snimao je kamerom "alf" Soji šta se dešava iza scene. Zvali smo ga zbog toga Alf - zaključuje Vasić.

Nije bilo sluha da Soja radi gej mjuzikl

Petar Vasić otkriva da je Soja Jovanović bila moderan reditelj i da je želela da postavi na scenu i gej mjuzikl "Ptica", ali za to tada nije bilo sluha.

- Soja je bila kreativna i žena modernih shvatanja. Za ljude sa strane njen način rada je izgledao haotično, ali je znala šta radi. Uvek je mogla argumentima da vas ubedi u svoje ideje - kaže Vasić.

Kurir/ Foto: Arhiva Pozorišta na Terazijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track