MILOŠ KARNA, NAJBOLJI U SLAGALICI, ZA KURIR: Novac od pobede ulažem u obrazovanje! Evo šta je recept za pobedu u kvizu
Foto: Rts Printscreen

ŠAMPION

MILOŠ KARNA, NAJBOLJI U SLAGALICI, ZA KURIR: Novac od pobede ulažem u obrazovanje! Evo šta je recept za pobedu u kvizu

Pop kultura -

Superfinale kviza "Slagalica" završeno je u petak uveče na RTS, a u njemu je trijumfovao sjajni Miloš Karna (23). Bivši košarkaš i student prava iz Beograda je na kraju ukupnim rezultatom bio bolji od Radeta Goljovića, koji je zauzeo drugo mesto.

Pobedniku superfinala Milošu Karni pripalo je milion dinara, kao i pobednički pehar.

- Moji utisci su fenomenalni, osećaj je izvanredan, drago mi je što sam uspeo da pobedim. I da je bilo ko drugi pobedio, bilo bi zasluženo. Hteo bih samo da pozdravim svog brata, koji je bio moj sparing partner, i trener, i najveća podrška, jer je i on zaslužan za ovo. Bez njega ne bih ovo uspeo - izjavio je Miloš nakon proglašenja pobednika na RTS.

Miloš Karna
foto: Rts Printscreen

Nakon prespavane noći Miloš je za Kurir podelio svoje impresije.

- Pre svega, velika mi je čast što sam učestvovao u jednom svojevrsnom brendu kao što je "Slagalica", a posebno mi je drago što sam uspeo da ostvarim i zapažen rezultat. Upoznao sam i nove prijatelje, a drago mi je i što sam se susretao s kolegama, s kojima imam višegodišnje poznanstvo. Takođe mi je drago što me je podržao veliki broj ljudi, koji su mi i čestitali, a dokaz koliko je "Slagalica" popularna je i taj da se gleda širom sveta, pošto sam dobijao čestitke i iz Švajcarske, Australije i Amerike, a naročito bih zahvalio podršci iz Knina (rodnog mesta mog oca) i ostatka Krajine i podršci iz Istočnog Sarajeva (rodnog mesta moje majke) i ostatka Republike Srpske - kaže Karna.

Miloš Karna
foto: Rts Printscreen

Miloševo učešće u kvizu obeležila je igra asocijacije, koju je uspeo da reši nakon samo 12 sekundi. On priznaje da nema recept za pobedu.

- Za pripremu za učestvovanje u "Slagalici" veoma mi je pomoglo to što se bavim organizacijom pab kvizova i pisanjem pitanja za iste, zajedno s bratom i drugom. Pisanje pitanja proširuje fond znanja, jer autor treba da se potrudi da proveri informacije na više izvora, tako da na taj način napreduje i nadograđuje svoje znanje. Konkretno, organizujem pab kviz "Sedam kontinenata", koji se razlikuje od standardnih pab kvizova po formi, a takođe i po zadacima iz enigmatike, kojom se takođe bavim - objašnjava pobednik superfinala.

Miloš Karna
foto: Rts Printscreen

Miloš je skrenuo pažnju na sebe još kao tinejdžer. On je već tada učestvovao u "Slagalici", ali i u kvizu "Zlatni krug" sa svojim drugarima.

- Od malena sam stekao ljubav prema saznavanju novih informacija, a kvizovi su odličan vid zabave gde se na jedan zanimljiv način može dosta toga naučiti. Zato bih voleo da se u Srbiji nastavi trend popularizacije televizijskih kvizova, tako da gledaoci imaju priliku da se zabave i edukuju u isto vreme. Bilo bi poželjno da i nagrade budu adekvatnije, jer bi se samim tim i više ljudi prijavljivalo, tako bi se ulagalo u kulturu, a preko nje i u zdrav sistem vrednosti u društvu. A što se tiče novčane nagrade osvojene u "Slagalici", zadovoljan sam njome, dobro će doći da se pokriju troškovi života i ulaganja u obrazovanje - zaključuje Miloš.

Ko je pobednik privatno

Volim košarku i druženje

Miloš Karna priznaje da ga privatno zanimaju stvari kao i sve momke njegovih godina.

- Volim da igram i da pratim košarku, koju sam i trenirao određeno vreme. Druželjubiv sam, provodim vreme s ljudima sličnih interesovanja i sistema vrednosti. Cilj mi je u životu da širim pozitivnu energiju i da svojim aktivnostima doprinosim poboljšanju i napretku društva koliko sam u mogućnosti - objašnjava Miloš.

Kurir, Ljubomir Radanov, foto: RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track