KAKO NA FOTKAMA ISPASTI VITKO UPRKOS VIŠKU KILOGRAMA? Uz ovih pet zlatnih pravila i vi ćete uspeti!
Foto: Shutterstock

lako je

KAKO NA FOTKAMA ISPASTI VITKO UPRKOS VIŠKU KILOGRAMA? Uz ovih pet zlatnih pravila i vi ćete uspeti!

Žena -

Ovih dana, dobra fotografija zaista vredi hiljadu reči. Ili barem toliko lajkova. A sve devojke koje ne mogu da se pohvale dugim nogama znaju koliko je teško pozirati pred kamerom.

U nastavku donosimo pet zlatnih pravila kako na sledećoj fotografiji pozirati tako da vizuelno izdužite celu svoju figuru.

Selfi, Slikanje, Žene, Drugarice
foto: Profimedia

Stavite ruke iznad glave

Ne kažemo da na svakoj slici treba da podignete ruke iznad glave kao da skačete od sreće, ali strateški ih postavite tako da rukom prolazite kroz kosu ili dodirujete šešir. To će dodati visinu vašoj silueti i pomeriti pažnju na gornji deo tela.

Stanite na prste

Možda vam zvuči čudno, ali istinito je. Čak i ako su vam stopala u okviru slike, taj ekstra trud učiniće čuda za vaše listove i guzu.

Selfi, Slikanje, Slika, Fotografija
foto: Profimedia

Zabacite ramena unazad

Dobro držanje je jedan od glavnih faktora koji utiču na vašu izduženu figuru na fotografijama. Pravite se kao da vam je oko glave obmotana traka i zabacite ramena unazad. Vrlo jednostavno.

Prekrstite jednu nogu ispred druge

Umesto da držite nogu jednu do druge, prekrstite ih i tako stvorite malu optičku iluziju. Rezultat? Visoka i vitka figura i vizuelno izduženije telo.

Postavite ugao kamere nešto niže

Ne, ne govorimo o prednjoj selfi kameri... Ali ako postavite ugao fotoaparata u nivou torza, izgledaćete više na fotografijama, jer je udaljenost između vaše glave i objektiva veća.

Selfi, Slikanje
foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track