JUNACI TREĆE SEZONE SENKI DRAŽA I TITO: Nastavak priče odvijaće se krajem Drugog svetskog rata i pratiće stvaranje Jugoslavije!
Foto: Aleksandar Letić

Saznajemo

JUNACI TREĆE SEZONE SENKI DRAŽA I TITO: Nastavak priče odvijaće se krajem Drugog svetskog rata i pratiće stvaranje Jugoslavije!

Pop kultura -

Na jesen kreće snimanje treće sezone serije "Senke nad Balkanom", a njeni junaci, kako Kurir saznaje, pored dvojice inspektora Andre Tanasijevića i Stanka Pletikosića, biće Josip Broz Tito i Draža Mihailović.

Nastavak priče čiji je tvorac Dragan Bjelogrlić odvijaće se krajem Drugog svetskog rata i pratiće stvaranje Jugoslavije. Scenario još nije napisan, pa više detalja nije poznato, a verovatno će na njemu u narednom periodu zajedno s glumcem i rediteljem raditi Dejan Stojiljković i Boban Jevtić.

- "Senke nad Balkanom" su zaista težak i zahtevan projekat. Traže mnogo odricanja i posvećenosti, a ukoliko sve bude kako treba, snimanje bi moglo da počne na jesen ove 2021. godine - najavio je reditelj i glavni glumac Dragan Bjelogrlić gostujući u emisiji "24 minuta".

Dragan Bjelogrlić
foto: Tamara Trajković

Od istorijskih likova u seriji će verovatno nastaviti da se pojavljuju Mustafa Golubić, kog je sjajno odigrao Goran Bogdan, ali želja autora je da publika vidi i Nikolu Teslu.

- Pokušali smo da u "Senkama 2" napravimo potpuno novu priču koja bi u svojoj strukturi i atmosferi ostala dosledna prvoj sezoni. Imali smo sve junake koji su preživeli i neke nove. Generalno, želeo sam da napravim nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su ljudi pratili prvu sezonu, završenu pet godina ranije. Ideja nam je bila da drugu završimo sa Nikolom Teslom i da se s njim na kraju sreće Maja Davidović - rekao je glumac i reditelj za Kurir tokom promocije prethodne sezone.

Marija Bergam
foto: Marina Lopičić

"Senke nad Balkanom" uz "Ubice moga oca" bile su prve serije iz domaće produkcije koji je u svoju ponudu uvrstio Amazon. Serija Dragana Bjelogrlića na engleskom nosi naslov "Black Sun". Amazon prajm, inače, prema izveštaju iz januara prošle godine, pokriva tržište od više od 150 miliona pretplatnika.

Filmska premijera

"Toma" izlazi na 30. godišnjicu pevačeve smrti

Dragan Bjelogrlić je završio i snimanje filma "Toma", a publika će u bioskopu moći da ga vidi kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

Dragan Bjelogrlić, Toma Zdravković
foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

- Film je trenutno u montaži. Mislili smo ga da pustimo na proleće, ali sada je veoma teško prognozirati kada bi to zaista moglo da bude. Bilo bi divno da premijera bude 30. septembra ove 2021. godine, jer je na taj dan tačno 30 godina od smrti Tome Zdravkovića - najavio je Bjelogrlić. Film "Toma" je prvi producentski projekat pevača Željka Joksimovića, nastao uz podršku Telekoma Srbija.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Aleksandar Letić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track