KO SU ZVEZDE KVIZA POTERA: Srca publike osvojila trudnica, Milan Bukvić, studenti uzeli milion, a evo ko je najstarija takmičarka!
Foto: Printscreen RTS

skener osme sezone

KO SU ZVEZDE KVIZA POTERA: Srca publike osvojila trudnica, Milan Bukvić, studenti uzeli milion, a evo ko je najstarija takmičarka!

Pop kultura -

Studenata iz Beograda, Arsenije Arsić, Bojan Milošević i Siniša Vulić zajedno sa profesorom tehničkog i informatike Darkom Vučićevićem iz Šapca sinoć su u kvizu "Potera" oborili rekord i osvojili 1.080.000 dinara.

Potera, Kviz Potera
foto: Rts Printscreen

Jedna od najgledanijih emisija u Srbiji emituje se već osam sezona na RTS. Tragači Milica Jokanović, Žarko Stevanović i Milorad Milinković kao i publika imala je prilike da upoznaju i zavole neke sjajne takmičare.

Ruzica Berić
foto: Rts Printscreen

Najstarija učesnica ove sezone Potere je 76-ogodišnja penzionisana magistarka tehničkih nauka Ružica Berić iz Šapca. Srbiju je osvojila svojim vedrim stavom i duhovitim dijalozima sa tragačem Miloradom Milinkovićem od koga je, iako se voditelj Jovan Memedović svesrdno trudio da joj pomogne, izgubila. Ružica je ostala upamćena po "pomaganju" tragaču u drugoj igri, kada je na pojedina pitanja odgovarala usmeno, pre pritiska tastera.

Stefan Kukolj, Kviz Potera
foto: Rts Printscreen

Već u trećoj epizodi osme sezone "Potere" takmičari su uspeli da postignu novi nagradni rekord osvojivši čak 900 000 dinara. Iz odličnog tima izdvojio se osamnaestogodišnji Stefan Kukolj iz Požarevca koji je uspeo da umakne tragaču i u zajedničku kasu donese pola miliona dinara.

Potera, Milica Jokanović
foto: Printscreen/RTS1

U jednoj od epizoda tim su činile tri dame i jedan muški takmičar. U pobedničko finale prošli su prezimenjaci Dušan i Milica Marković, mada ih je praktično bilo troje jer je Milica nastupila u osmom mesecu trudnoće. Buduća mama je, samo mesec dana pošto će na svet doneti sina Bogdana, išla na višu sumu protiv tragača i uspela da osvoji i nagradu a i gledaoce.

Milan Bukvić
foto: Printscreen RTS

Nakon njegovog nastupa mediji su se zapitali da li Potera ima novog tragača. Milan Bukvić 24-orogodišnji diplomirani politikolog i student filozofije iz Kragujevca u furioznom finalu došao je do 24 koraka prednosti u odnosu na tragača praktično sam. Odgovarajući kao da je u transu izvlačio je odgovore na najrazličitija pitanja munjevitom brzinom koja je zbunila čak i njegove suigrače, a tragača ostavila nemoćnim.

Žarko Stevanović, TV Slagalica, kviz Slagalica, pobednik
foto: Kurir

Jednom čoveku pošlo je za rukom da sam pobedi svetskog šampiona znanja, tragača Žarka Stevanovića. U pitanju je Predrag Životić, lekar zaposlen u Ministarstvu zdravlja. Pošto je ostao sasvim sam Predrag je u finalnoj poteri pokazao kako za takmičara koji pobedi sebe ne postoji prepreka na putu ka nagradi.

Kurir/ Foto: RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track