OD VOZAČA RIBARSKOG BRODA DO OSKAROVCA: Glumac Kevin Kostner proslavlja 66. rođendan!
Foto: AP/Joel Ryan

ima razloga za slavlje

OD VOZAČA RIBARSKOG BRODA DO OSKAROVCA: Glumac Kevin Kostner proslavlja 66. rođendan!

Pop kultura -

Američki reditelj i glumac koji neretko producira svoje filmove, Kevin Kostner, danas proslavlja svoj 66. rođendan.

Kevin Kostner
foto: Profimedia

Posao njegovog oca zahtevao je da često menja mesto stanovanja, pa je detinjstvo proveo u stalnoj selidbi. Već kao dečak pokazao je mnogo svojih talenata. Kevin je bio član crkvenog hora, pisao je poeziju, učio se kreativnom pisanju, a uz sve to trenirao je fudbal i košrarku tokom srednjoškolskog perioda.

Godine 1979. diplomirao je poslovni menadžment, a na samom početku studija pokazao je interesovanje za glumu. Najpre je išao na časove glume, a kasnije je kratko radio za jednu kalifornijsku marketinšku firmu. Jednom prilikom se slučajno susreo s glumcem Ričardom Bartonom, koji mu je savetovao da krene putem kojim stvarno želi i ako je to gluma, da jednostavno postane glumac.

Beograd, Kevin Kostner
foto: Reuters

Tada se Kostner oženio sa Sindi Silvom, ženom koja mu je rodila troje dece. Vrlo brzo je dao otkaz na poslu, te sa suprugom otišao u Holivud gde je radio na ribarskim brodovima, kao vozač kamiona i na turističkim vožnjama čije su teme bili domovi poznatih. Godine 1983. imao je sreće da se pojavi u jednoj reklami gde su ga zapazili, pa je dobio ulogu u filmu "Velika jeza". Kostenr je ulogu u vesternu "Silverado" iz 1985. godine dobio zahvaljujući prijateljstvu sa rediteljem Lorensom Karsdanom.

Dve godine kasnije, Kostner je dobio pravu priliku s filmovima “Bez izlaza” i “Nedodirljivi”. Bejzbolska iskustva iz srednje škole pomogla su mu u ova dva filma: “Bull Durham” i “Polje snova”. Oba filma su postigla značajan uspeh u bioskopima, nakon čega se Kostner posvećuje ražiranju. Vestern bajka “Ples s vukovima” nominovan je sa 12 Oskara, a osvojio ih je sedam.

Sledeći film “Telohranitelj” s pevačicom Vitni Hjuston, takođe je prošao izuzetno dobro. Međutim, filmovi “Savršeni svet”, “Vodeni svet”, i “Poštar” bili su razočarenje. Takođe, 1997. propustio je ulogu predsednika SAD-a u ostvarenju “Air Force One”, a uloga je bila napisana baš za njega. Kostner je učestvovao i u nastanku scenarija, ali je morao da odustane od uloge zbog kašnjenja filma “Poštar”. On je tada nazvao glumca Harisona Forda i ponudio mu ulogu.

Što se tiče njegovog privatnog života, razveo se od svoje prve ljubavi, Sindi, s kojom ima troje dece, a otac je jednog vanbračnog deteta za koje mu je utvrđeno očinstvo analizom krvi i čija je majka Bridžit Runi.

Kevin Kostner
foto: AP/Joel Ryan

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/S.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track