PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, a Aleksandar Vučić je smeo i mogao! Njegova podrška bila ključna
Foto: Beta/ Dimitrije Goll, Vladimir Šporčić

o snimanju filma dara iz jasenovca

PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, a Aleksandar Vučić je smeo i mogao! Njegova podrška bila ključna

Pop kultura -

Reditelj filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević rekao je da 75 godina niko nije smeo da finansira film o stradanju Srba u Jasenovcu sve dok se nije pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vucic
foto: Printscreen TV Prva

- Podrška predsednika Aleksandra Vučuć je bila ključna da se ovaj film desi, bez pomoći države ne bi se mogao desiti - odgovorio je Antonijević za TV Prva na pitanje zašto niko za ovih 75 godina nije snimio film o stradanju Srba u Jasenovcu niti je za to izvojio novac.

On kaže da smo se predugo izgovarali na Tita i komunizam.

- Tita nema od 1980. godine, a mi smo od tada imali mnogo vlada. Neki nisu smeli, drugi nisu mogli, a Aleksandar Vučić je smeo i mogao. Vrlo je važno da znamo da je ovo generalna kulturna politika koju osećam da se sada vodi u zemlji, a to je povratak našim vrednostima, izgradnji državnosti Srbije, povratak pravom i čistom patriotizmu. Dobro je što država poklanja pažnju kulturi - kazao je Antonijević.

Podsetimo, Vučić je danas naveo da je ponosan na to što je država pomogla da se ostvari projekat koji govori o najvećem stratištu Srba.

- Ne mogu da ocenjujem to sa umetničke strane. Lično, film mi se dopao. Težak je, ali je potrebno da imamo jedan takav film o najvećem stratištu srpskog naroda kakav je bio Jasenovac. Ponosan sam na to što je država pomogla taj film i to je bila moja inicijativa. Ponosim se svime što smo uradili - rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track