TROJKE KOJE SU OSVOJILE NAŠA SRCA! Luka, Simon i Jakov su glumili Budu u Dari iz Јasenovca, a njihovoj majci je ovo bilo najteže
Foto: Printscreen/RTRS

Oduševili

TROJKE KOJE SU OSVOJILE NAŠA SRCA! Luka, Simon i Jakov su glumili Budu u Dari iz Јasenovca, a njihovoj majci je ovo bilo najteže

Pop kultura -

Osim što je film "Dara iz Јasenovca" izazvao brojne komentare u javnosti, što prvi put filmski govori o stradanju srpskog naroda kroz ličnost i porodicu, biće upamćen i po najmlađoj ulozi - malog Bude. Taj lik, zavisno od scene, glumile su trojke iz Herceg Novog.

Luka, Simon i Јakov Šaranović danas na novljanskom škveru, u bezbrižnoj dečijoj igri, a pre nešto više od jedne godine završili su snimanje filma “Dara iz Јasenovca”, nakon što ih je kasting-agencija odabrala da iznesu ulogu najmlađeg Darinog brata Bude.

Majka Marija kaže da je tromesečni boravak u Somboru i Beloj Crkvi, umesto šestomesenog, bio veoma naporan.

- Sa mog stanovišta i stanovišta filmske ekipe, oni su fascinantni. Luka je sarađivao, bio je fascinantan, glumio je dete, a on ustvari i jeste dete. Ponosna sam i drago mi je u svakom slučaju - kaže Marija.

Marija kaže da je imala pomoć i razumevanje cele filmske i glumačke ekipe, koji su se prilagođavali deci. Na setu, oko čuvanja dečaka, najviše joj je pomagala majka, a pred kraj snimanja i muž, pomorac.

- Drago mi je što smo bili dio projekta i što je film ostavio takav utisak. Iako sam čula podeljene komentare, mislim da je (Predrag Antonijević) Gaga stavio akcenat na emotivnost i dobro je što je jedan takav film snimljen - kaže Marija.

U podizanju malih novljaskih filmskih zvezda, punih energije, pomaže prijateljica Milica. Presrećna je, kaže, što je deo porodice.

Šaranovići su ostali u kontaktu sa mnogima sa snimanja filma. Marija posebno ističe ljudski odnos glumaca iz Kozarske Dubice i Banjaluke, od kojih je saznala deo istorije stradanja Srba toga kraja. Doći će vreme kada će svojim dečacima moći da objasni njihovu ulogu u filmu. Za sada ne razmišlja o novom angažmanu, piše RTRS.

kurir.rs

Bonus video

01:14

(ANKETA) PITALI SMO BEOGRAĐANE DA LI SU GLEDALI DARU: Odgovori koje smo dobili SLOMIĆE svakog (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track