SNIMA SE SERIJA O MIHAJLU PUPINU: Otkriveno ko će glumiti slavnog srpskog naučnika!
Foto: Printscreen

ostvarenje o njegovim dostignućima

SNIMA SE SERIJA O MIHAJLU PUPINU: Otkriveno ko će glumiti slavnog srpskog naučnika!

Pop kultura -

Slavni sprski naučnik Mihajlo Pupin konačno će dobiti seriju o svom životu.

Naime, na čelu ovog projekta biće producentska kuća "Blue Butterfly". Serija "Pupin" će imati 10 epizoda, a osim dobro poznatih izuma koje je ostavio čovečanstvu, ovo ostvarenje otkriva i njegova dostignuća manje poznata javnosti, a ključna za događaje koji menjanju svet.

- Reč je o najvažnijoj stvari kojom sam se u životu bavila. Naš je cilj da život Mihajla Pupina, koji je zasigurno bio jedan od najboljih s ovih prostora, oživimo kroz modernu TV seriju. To je čovek koji je od banatskog pašnjaka stigao do samog vrha svetske nauke, diplomatije, biznisa i postigao vanserijske rezultate u svim ovim oblastima. Pupin je učinio za Srbiju, u kojoj je rođen, i za Ameriku, u kojoj je stvarao, neverovatne stvari, a ipak, ovde, u njegovoj domovini, evo ni posle 100 godina, ta priča nije ispričana - rekla Aneta Ivanović, producent i kreator serije.

- Tri godine pripremamo ovu seriju, uloženo je mnogo energije i ljubavi jer nam je važno da se priča o Pupinu ispriča na pravi način, da se istina o njemu ukoreni u narodu. Neke stvari su nas učili pogrešno, vreme je da ih ispravimo. Najveća nepravda je uverenje da su Pupin i Tesla bili neprijatelji. U slavu Mihajla Pupina srpska zastava se jedan jedini put vijorila na Beloj kući. Verujem da će uskoro svi u Srbiji znati ko je bio Mihajlo Pupin - rekla je Aneta Ivanović.

Mihajla Pupina igraće Dragan Mićanović, dok će naučnikovu majku glumiti slavna srpska glumica Branka Katić.

Dragan Mićanović, Dug moru
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/I./S.Telegraf

BONUS VIDEO:

00:55

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA MARKECA! Pogledajte kako su fudbaleri Partizana iznenadili Markovića posle pobede nad Vošom! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track