BJELA ZAVRŠAVA SNIMANJE FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU U AMERICI: Ekipa putuje u Čikago, a jedan svetski film je rađen na istom mestu
Foto: Dragana Udovičić, printscreen youtube

veliko finale

BJELA ZAVRŠAVA SNIMANJE FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU U AMERICI: Ekipa putuje u Čikago, a jedan svetski film je rađen na istom mestu

Pop kultura -

Nakon nekoliko meseci priprema, naredne nedelje u Čikagu biće završeno snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike - Tomi Zdravkoviću.

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da prikažu i njegov život u Americi, gde i danas živi njegova supruga Gordana. Na put preko Bare, ukoliko dobiju vize i budu negativni na testu, uputiće se glavni glumac Milan Marić i njegova partnerka Sanja Marković, koja igra Gocu. Snimanje je planirano da traje nedelju dana.

Tamara Dragičević, Milan Marić
foto: Aleksandar Letić

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu, koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD. Čikago nije popularan i ne snima se u njemu kao u Holivudu, ali je prikazan u filmovima o Betmenu. I novi nastavak rađen je tokom korone. Moguće da ćemo neke kadrove starog grada prepoznati i u filmu o velikom umetniku.

Fotografija, Ben Aflek, Kostim, Betmen

- Tomu Zdravkovića su zvali "pesnik tuge". Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i naručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje "zašto", pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom - izjavio je Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja.

Dragan Bjelogrlić
foto: Tamara Trajković

Film "Toma" predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena.

Projekat "Toma" realizuje se u saradnju sa Telekom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za jesen, kad se očekuje da bioskopi ponovo prorade.

Dragan Bjelogrlić, Toma Zdravković, Gordana Zdravković, film, snimanje
foto: Marina Lopičić

Supruga dala odela i kuću za snimanje

Tomina četvrta supruga Gordana ponosna je na to što je Bjela odlučio da snima film o njenom suprugu. - To će biti izvanredan projekat. Ja neću da glumim, ali ću svakako da pomognem u vezi s anegdotama. Reditelju ću da ustupim Tomina odela koja je nosio, a ako budu želeli, scene mogu da se snime i u našoj kući - rekla je Gordana.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track