JELENA VELJAČA PODRŽALA DANIJELU ŠTAJNFELD, PROGOVORILA I O LEČIĆU! Glumac bio angažovan u jednoj od njenih serija: ZGROŽENA SAM!
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Instagram

ISKRENA

JELENA VELJAČA PODRŽALA DANIJELU ŠTAJNFELD, PROGOVORILA I O LEČIĆU! Glumac bio angažovan u jednoj od njenih serija: ZGROŽENA SAM!

Pop kultura -

Glumica Jelena Veljača poznata je i kao aktiviskinja za prava žena i zaštitu od nasilja, a nakon saznanja o tome da je glumica Danijela Štajnfeld optužila kolegu Branislava Lečića da ju je silovao, istakla je da je zgrožena.

Jelena Veljača
foto: Printscreen/Prva

Ona je najpre na svom profilu na Instagramu objavila Danijelinu fotografiju uz reči:

- Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti.

Potom je za hrvatske medije ispričala i šta misli o čitavom ovom slučaju s obzirom na to da je Branislav Lečić glumio u seriji “Pogrešan čovek”, čija je autorka upravo Veljača.

- Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči da progovori, kad god i kako god. Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cela naša zajednica duboko je traumatizovana svim ispovestima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i i #nisamtražila grupe", rekla je Jelena i nastavila:

- Doslovno mi je mučno da postoje kolege koji koriste sestrinstvo i bratstvo među glumcima za seksualno predatorstvo. Da sam imala ikakvu spoznaju o konkretnom slučaju, svakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. su trenutno sasvim nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem podršku i zagrljaj. To što je napravila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na celom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regiona da joj pruži poverenje i podršku, jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili van njega.

Branislav Lečić, Danijela Stajnfeld
foto: Marina Lopičić, screenshot

Kurir.rs/S.M./Slobodna Dalmacija

BONUS VIDEO:

02:05

JELENA VELJAČA O ĆUTANJU POSLE ZLOSTAVLJANJA: Žrtvama mnogo TEŠKO da priznaju da ih je neko BLIZAK iskoristio! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track