RAZVOD JE BUDALAŠTINA, TREBA TRPETI: Izjava CRNOGORSKOG glumca odjeknula regionom: Šetate pse, a ne decu ZATO NESTAJEMO!
Foto: Sonja Spasić

što na um, to na drum

RAZVOD JE BUDALAŠTINA, TREBA TRPETI: Izjava CRNOGORSKOG glumca odjeknula regionom: Šetate pse, a ne decu ZATO NESTAJEMO!

Pop kultura -

Glumac Slaviša Čurović, koji je ponosan na svoje crnogorsko poreklo, za koje kaže da krije najbolji soj srpskog naroda, u Beogradu je svio gnezdo, postao otac jedne devojčice, a sada je razveden iako smatra da je to jedna budalaština. Sa bivšom suprugom ostao je u odličnim odnosima.

- U društvu gde je jednoj ženi važniji kućni ljubimac, pas, nego muž možete očekivati samo debelu propast. U društvu gde je muškarcu važnija karijera od porodice, možete očekivati samo rasulo. Kada te dve stvari spojite, sa teškim sticanjem novaca, vi dobijete razvod.

I sam je osetio šta znači ta reč, i to on koji se u porodici Čurović prvi razveo, od svih ikada, pa kaže: Nikada ni pomislio nisam da ću biti neko ko je razveden. Ja sam se oženio na vreme, ali nažalost nije uspelo. Nakon tog razvoda ostalo je i poštovanje i ljubav. A oni koji su se oženili i udali da bi se zakrpile rupe, žive u brakovima koji nisu brakovi, a ja živim razveden čini mi se bolje nego u braku.

Razvod je budalaština, trpeti je hrišćanski

Nakon svega, siguran je da je razvod budalaština i da po hrišćanskim i crkvenim pravilima treba trpeti.

- Bolje je trpeti – zbog Boga. Ja nisam onaj koji zna da trpi, tako da sam ja pogrešna adresa. Ja bih znao kako, al ne bih mogao sebe da naučim, kao što i nisam. Opet ću ponoviti – više se šeta pasa po ulici nego dece, pa se posle pitamo što nestajemo kao narod.

Slaviša Čurović
foto: Sonja Spasić

kurir.rs/novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track