EKIPA FILMA JUŽNI VETAR POMAŽE MALOM GAVRILU: Na aukciji kombinezon koji MILOŠ BIKOVIĆ nosi u provom delu filma!
Foto: Promo, Aleksandar Letić

lep gest

EKIPA FILMA JUŽNI VETAR POMAŽE MALOM GAVRILU: Na aukciji kombinezon koji MILOŠ BIKOVIĆ nosi u provom delu filma!

Pop kultura -

Reditelj Miloš Avramović je na svom Instagram nalogu najavio da će se ekipa filma "Južnog vetra" uključiti u humanitarnu akciju za pomoć malom Gavrilu Đurđeviću.

Umiljat i nežan dečak nema ni godinu dana, a već se bori sa opakom bolešću. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Međutim, roditelji su primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Utvđeno je da boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo Đurđević
foto: fondacija Budi human

Gavrilo je sa pet meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Miloš Avramović
foto: Nemanja Nikolić

Kako je Miloš najavio na društvenoj mreži, na aukciji će biti Marašev trkački kombinezon iz prvog dela filma.

Licitacija traje do ponedeljka 12.4. do 20 časova, a početna cena je 300 evra.

- Za vikend će se ekipa filma pridružiti akciji prikupljanja sredstava za malog Gavrila! Na aukciji će biti Marašev trkački kombinezon iz prvog dela! Pošalji 973 na 3030! Za Gavrila - napisao je Miloš Avramović na Instagramu.

Sav novac biće doniran za lečenje malog Gavrila Đurđevića kom je potrebno da sakupi 2.5 miliona evra za lečenje od opake bole.

Kurir.rs Foto: Aleksandar Letić

BONUS VIDEO:

00:10

STANIJI SE NA KOPAONIKU PRIDRUŽILI MAJKA I BRAT! Starletin dečko ih srdačno dočekao, a oni nisu krili ODUŠEVLJENJE što ga vide!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track