BEZ ZAPISA CRNJANSKOG NE BI BILO NI BALETA MIKELANĐELO: Ivana Vujić najavila veliku premijeru u Narodnom pozorištu
Foto: Ana Paunković

Iskrena

BEZ ZAPISA CRNJANSKOG NE BI BILO NI BALETA MIKELANĐELO: Ivana Vujić najavila veliku premijeru u Narodnom pozorištu

Pop kultura -

Premijera baleta "Mikelanđelo" u režiji i koreografiji Marija Radačovskog održaće se naredne srede u Narodnom pozorištu u Beogradu. Predstava se bavi umetnikom koji donosi novi senzibilitet. Mikelanđelova dela predstavljaju najviši domet ljudskog umetničkog dostignuća, a upravo sada je trenutak da nas podsete kako ćemo samo uz naporan rad, posvećenost, viziju i snažan duh stići do cilja. "Mikelanđelo" kao baletska forma je uzbudljiv i drugačiji.

Papa, Rim, Umetnost, Slikarstvo, Firenca, Mikelanđelo, Buanoroti, Vajarstvo, Mediči
foto: Wikipedia

- Tema "Mikelanđelo" sama po sebi je jako bitna i opisuje sve nas. Najveći srpski pisac Miloš Crnjanski bio je opčinjen Mikelanđelom i celog života je pripremao posebnu knjigu posvećenu njemu i uspeo je da sačuva sve svoje spise - tako da ga mi danas možemo praviti. Tajna Mikelanđela je tajna umetnosti koja se opire svim znakovima i šablonima - izjavila je Ivana Vujić Kominac, upravnica Narodnog pozorišta.

Miloš Crnjanski
foto: Vikipedija

U baletu igraju Dejan Kolarov, Ivana Savić Jaćić, Branko Sarić, Dejana Zlatanovski, Ljiljana Velimirov, Hose Igleas, Miloš Živanović i celokupni ansambl Baleta Narodnog pozorišta.

Kurir/ M. K.

Bonus video:

01:18

REDITELJ ŽELJKO HUBAČ IZNEO SUMNJU: Pozorišta neće imati resurse da nam ponude kvalitetnu umetnost (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track