UMALO DA POSTANE ZUBAR! Zoran Cvijanović: Imao sam ideju da jednog dana s bratom otvorim ordinaciju ZUBARI CVIJANOVIĆ ali...
Foto: Nemanja Nikolić

DA LI STE ZNALI?

UMALO DA POSTANE ZUBAR! Zoran Cvijanović: Imao sam ideju da jednog dana s bratom otvorim ordinaciju ZUBARI CVIJANOVIĆ ali...

Pop kultura -

Kako je iza čuvenog glumca Zorana Cvijanovića na desetine uloga u pozorištu, na filmu i televiziji koje je odigrao s velikom lakoćom, stiče se utisak da su se gluma i on prepoznali na prvu loptu. Ipak, nije sve bilo tako. Posle srednje škole upisao je stomatologiju, ali nije diplomirao.

- U tom periodu je moj brat već bio na stomatologiji. Imali smo ideju da jednog dana otvorimo ordinaciju "Zubari Cvijanović". Brat je završio, a ja ne. Mene je život odveo nekim drugim putem - opisao je jednom glumac, koji je Fakultet dramskih umetnosti završio 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića.

Zoran Cvijanović
foto: Dragana Udovičić

Prva uloga nakon studija bila mu je u TV seriji "Sivi dom". Do danas je glumio u preko 70 filmova i TV serija. Režirao je nekoliko filmova. U poslednjih nekoliko godina intenzivno se bavio upravljanjem otpadom i reciklažom, a u septembru 2016. postao je direktor Visoke škole dramskih umjetnosti Andrićgrad. Danas je član pozorišta "Boško Buha" i uživa da igra predstave za decu.

Kurir TV Ekran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track