MILOŠ ŠOBAJIĆ IMAO VELIKE PLANOVE: 2 želje nije stigao da ispuni, a jedno je vezana za njegovu majku MIRU
Foto: ATA images

TUŽNO

MILOŠ ŠOBAJIĆ IMAO VELIKE PLANOVE: 2 želje nije stigao da ispuni, a jedno je vezana za njegovu majku MIRU

Pop kultura -

Život velikog umetnika, barda srpskog i evropskog slikarstva Miloša Šobajića (76) ugasio se pre dva dana u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu usled posledica koronavirusa.

Mnogo toga je nameravao da uradi - pravio je planove da u maju organizuje izložbe Dada Đurića, pa enformela u Srbiji, Miće Popovića, francuskog slikarstva, Lubarde, umetnosti amazonskih Indijanaca... Planirao je da putuje u Grčku, Pariz, ali je korona bila brža... Ipak, kako za Kurir svedoče njegovi prijatelji, ostale su mu neispunjene dve želje.

Miloš Šobajić
foto: Damir Dervišagić

Prva mu je bila da napravi stalni izložbeni prostor u centru Beograda, koji bi ostao kao njegov muzej - kojeg bi uredio po svojoj želji i u kom bi se nalazila njegova najveća dela. Iako je putovao po celom svetu, Miloš je smatrao da je Srbija po meri čoveka. Hteo je ceo svoj umetnički život da ostavi svojoj zemlji, ali ovaj put zauvek.

Druga želja je bila rođendansko iznenađenje za njegovu majku. Raspitivao se, iz bolničkog kreveta, dok je još imao daha, kako napreduje knjiga o njegovoj majci Miri, a kojom je hteo da je obraduje na jesen za njen stoti rođendan. Ostaje to u amanet od velikog dečaka.

Miloš Šobajić
foto: ATA images

Imao je dve velike ljubavi - prvu ljubav i suprugu Lotku, s kojom je proveo pola veka, i sadašnju partnerku Maju T. Iskjerdo, koja se oglasila preko Fejsbuka:

- Danas je među zvezde otišlo najrazigranije dete: moj suprug, moja ljubav, moj otac i sin, moj brat i prijatelj. Moje sve. Volim te - napisala je Maja.

Datum sahrane još nije saopšten. Miloš Šobajić ima porodičnu grobnicu u Beogradu, gde je pokopana njegova prva supruga Lotka, ali postoji predlog da mu je mesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Odluku o tome doneće porodica.

Kurir/ M. Kostić ATA images

Bonus video:

Bonus video:

01:18

OVDE JE STRELJAN SAVA ŠUMANOVIĆ: Spomen-groblje u Sremskoj Mitrovici čuva sećanje na zverski ubijene Srbe (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track